Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDRENJE

Počelo EP u jedrenju, ozlijedio se Ante Šitić

jedrenje
privatna fotografija
16.04.2012.
u 13:59

Vidjet ćemo kako će se razvijati situacija s Antinom ozljedom i istovremeno pripremati zamjenskog flokista za SP

Jučer je u talijanskom San Remu počelo Europsko prvenstvo za klasu Zvijezda, na kojem nastupaju dvije hrvatske posade – Mate Arapov i Ante Šitić te Marin Mišura i Tonko Barač. Prvi dan natjecanja po oko 20 čvorova vjetra počeo je jako dobro za hrvatske posade, ali nije tako i završio. U tim, za ovu klasu već pomalo graničnim uvjetima za jedrenje, Arapov i Šitić u prvom su plovu prvenstva bili deveti, a Mišura i Barač 13.

Međutim, po povratku u lučicu pri pristajanju Ante Šitić prignječio je ruku između jedrilice i pontona, slomio je jednu kost u šaci i za njega je prvenstvo završilo. Ozljeda nije mogla doći u gorem trenutku za našeg jedriličara. Prva je dijagnoza da će morati mirovati 20 do 30 dana, što znači da je upitan njegov nastup na Svjetskom prvenstvu i ujedno kvalifikacijama za Olimpijske igre početkom svibnja. Umjesto Ante na EP-u će kao zamjenski flokist nastaviti jedriti Ivan Mišura, koji je igrom slučaja došao tamo kao pratnja posadi Mišura-Barač.

– Vidjet ćemo kako će se razvijati situacija s Antinom ozljedom i istovremeno spremati zamjenskog flokista za Svjetsko prvenstvo – kazao nam je trener posade Arapov/Šitić Nenad Viali.

Na Europskom prvenstvu u San Remu nastupa 60-ak posada, prvenstvo traje do 19. travnja, a za naše je posade ono u prvom redu trening i priprema za kvalifikacije za OI. U klasi Zvijezda norme su vrlo male, procjene su da će norme na SP-u nositi plasman u prvih 15. Uz dvije posade koje jedre u San Remu olimpijsku normu napast će i braća Marin i Dan Lovrović. Kormilar Marin već ima olimpijsko iskustvo, s flokistom Sinišom Mikuličićem nastupio je na OI 2008.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije