Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJATELJSKE UTAKMICE

Pobjede Australije i Južne Koreje

Australija
AFP
24.05.2010.
u 15:17

Reprezentacije koje su se plasirale na Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoafričkoj Republici (11. lipnja - 11. srpnja) nastavljaju odigravati pripremne utakmice.

U ponedjeljak su odigrana dva lokalna dvoboja u kojima je Australija sa 2-1 svladala Novi Zeland, dok je Južna Koreja u gostima bila bolja od Japana sa 2-0.

Novozelanđani su u Melbourneu, pred 55.600 gledatelja, prvi došli do vodstva pogotkom Chrisa Killena u 16. minuti. Domaći su nogometaši do kraja ipak opravdali ulogu favorita. Najprije je u 57. minuti izjednačio veznjak Nürnberga na posudbi u Duisburgu, rođeni Osječanin Dario Vidošić. U posljednjim je trenucima ogleda pobjedu “klokanima” osigurao veznjak AZ-a Brett Holman.

Japan je poražen i u trećoj uzastopnoj prijateljskoj utakmici na svome terenu. U veljači su izabranici Takeshija Okade u Tokiju izgubili od Južne Koreje (3-1), u travnju u Osaki od Srbije (3-0), a u ponedjeljak su u Saitami još jednom morali čestitati Južnokorejcima koje je u vodstvo već u šestoj minuti doveo veznjak Manchester Uniteda Park Ji-sung, da bi priču u prvoj minuti sudačke nadoknade drugoga poluvremena zaključio Park Chu-young pogotkom iz jedanaesterca.

Prijateljske utakmice:

Australija – Novi Zeland 2-1 (Vidošić 57, Holman 90 / Killen 16)

Japan – Južna Koreja 0-2 ( Park Ji-sung 6, Park Chu-young 90 - 11m).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije