Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijateljska utakmica

Pobjeda s bijele točke, Rijeku navijači pratili i u Portugalu

Jakov Puljić
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/5
02.02.2018.
u 20:26

Pobjeda, kakva-takva, ohrabrenje je za start protiv Istre sljedeće subote

U generalnoj probi uoči nastavka sezone u kojoj će se Rijeka boriti s Hajdukom i Osijekom za Europu, što viši plasman u prvenstvu i s Dinamom u Maksimiru već krajem mjeseca za plasman u finale Kupa, trener Matjaž Kek izveo je gotovo udarni sastav koji bi trebao nositi igru prvaka ovog proljeća. U prijateljskoj utakmica Rijeka je pobijedila švedski Norrköping nakon jedanaesteraca sa 6:4 (1:1).

Nedostajao je samo Župarić zbog ozljede, dok se bugarski internacionalac Valerij Božinov našao na klupi popunjenoj uglavnom novopridošlim igračima i juniorima poput Mitrovića, Libera, Ristovskog, Svetića...

Jakov Puljić
1/7

Već u 4. minuti Šveđani su poveli nakon udarca s 20-ak metara iskosa Jakobsena čiji udarac Sluga nije mogao najbolje vidjeti jer mu je sunce tuklo točno u oči.

Pogreškom suparnika i Rijeka je došla do gola u 69. minuti. Zuta je dobro ubacio s boka za Puljića, a njegov je ubačaj u mrežu skrenuo stoper švedskog prvoligaša.

U izjednačenoj utakmici Rijeka je više gradila igru, no nije stigla do nove izrazite prilike za pobjedu koju je ipak odnijela na jedanaesterce.

Pobjeda, kakva-takva, ohrabrenje je za start protiv Istre sljedeće subote. Riječanima će ovog proljeća trebati puno strpljenja i podrške navijača koju su imali čak i u Parchalu gdje ih je došlo pozdraviti desetak navijača.

RIJEKA – NORRKÖPING 6:4 (1:1)
PARCHAL – Stadion Bela Vista. Sudac: Malheiro Pinto (Portugal)
RIJEKA: Sluga (od 56. Prskalo) – Mavrias (od 69. Raspopović), Punčec, Capan, Zuta – Bradarić, Pavičić (od 81. Dangubić) – Kvržić (od 56. Acosty), Črnic (od 56. Escoval), Heber (od 69. Božinov) – Puljić (od 81. Ristovski). Trener Matjaž Kek
Za Norrköping su igrali: Pettersson, Johansson, Gerson, Wahlqvist, Wall, Holmberg, Sjölund, Thern, Lönn, Dagerstal, Jakobsen. U nastavku su ušli Fjoluson, E. Smith, Larsson, Sigurdsson, Karlsson, I. Smith
Strijelci: 0:1 – Jakobsen (4.), 1:1 Gerson (ag-69.)
Jedanaesterci: Božinov 2:1, Gerson 2:2, Dangubić 3:2, E. Smith – Prskalo brani, Zuta 4:2, Jakobsen 4:3, Ristovski 5:3, Karlsson 5:4, Escoval 6:4

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije