Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP do 17 godina

Pobjeda protiv Nigerije za siguran drugi krug

Hrvatska U17 reprezentacija (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
22.10.2015.
u 08:30

Ako SAD i Čile odigraju neodlučeno, Hrvatskoj je dovoljan i bod.

Nakon dva odigrana kola u skupini Svjetskog prvenstva do 17 godina u Čileu, Hrvatska ima dva boda i dobre izglede da se plasira u sljedeći krug. Posljednju utakmicu skupine igramo protiv Nigerije u noći na subotu. Za siguran prolaz treba nam pobjeda, a ako SAD i Čile odigraju neodlučeno, dovoljan je i bod. Nigerija je osigurala prvo mjesto.

– Da mi je na poluvremenu netko ponudio neodlučeno, prihvatio bih, ali nakon odigranog drugog dijela mogu reći da smo zaslužili i pobjedu – rekao je izbornik Dario Bašić nakon što smo odigrali 2:2 sa SAD i nakon što smo na poluvremenu gubili sa 0:2.

U drugoj utakmici naše skupine Nigerija se "poigrala" s domaćinom (5:1) koji sad može proći dalje samo ako pobijedi SAD i ako Nigerija pobijedi nas.

>> Hrvatska U-17 gubila 0:2 pa odigrala 2:2 sa SAD-om

Komentara 8

DR
Drazen78
10:28 22.10.2015.

E moj novinaru, koliko znam i Cile ima jedan bod i ako dobije SAD ili SAD dobije Cile imat ce 4 boda netko od njih, sto znaci da mi MORAMO dobit Nigeriju ,znaci vece su sanse da ce se too treba desiti nego igrat nerijeseno i pratit tvoju logiku. I jos nesto 100% neki igraci Nigerije nisu U17,jer kod njih se u mladjim uzrastima uvijek mulja sa godinama a nemoguce je dokazati,pravi primjer je sto Africke selekcije dominiraju u mladjim uzrastima dok nedodju u seniore e onda ni priblizno nemaju takve rezultate.

PO
postolar
12:35 22.10.2015.

Tko je imao prigodu gledat utakmicu Chile-Nigeria vidio je jednu fizički dominantnu momčad Nigerie spram kojoj su igrači Chilea izgledali kao igrači iz pionirskog uzrasta.Rezultatje trebao biti puno viši jer su igrači Nigerie promašili penal i nekoliko 100% šansi.Čeka nas najteža utakmica na SP siguran sam. Isto tako siguran sam u poguranac Chileu kao domačoj momčadi,a nam treba pobjeda za biti siguran,budemo li igrali ziheraški a la Niko Kovač gubimo sigurno.

KB
kbr
10:06 22.10.2015.

prilično površna analiza. čileu je recimo 95% dostatna pobjeda neovisno o našoj utakmici. mi možemo proći i u slučaju minimalnog poraza, al nam onda treba remi u drugoj utakmici. u praksi mislim da bi nam bod trebao biti dostatan, a ide nam na ruku što su nigerijci sigurno prvi pa bi mogli izvesti šareni sastav

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije