Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jupiler liga

Pobjeda Anderlechta s igračem manje

Nogomet
AFP
21.11.2009.
u 22:53

Nogometaši Anderlechta su sačuvali prvo mjesto na ljestvici belgijske Jupiler lige i nakon 15. kola. U njemu su kao domaćini pobijedili Roeselare 3:1.

Na putu do nova tri boda, te jedanaeste pobjede u ovoj sezoni, Anderlechta nije spriječio niti igrač manje. U 64. minuti je pocrvenio Boussoufa, no dobra vijest za njih je bila ta što su u tom trenutku već imali konačnih 3:1. Do kraja utakmice Anderlecht nije dopustio iznenađenje, te je rutinski zadržao prednost protiv najslabije momčadi u ligi.

Anderlecht je točno u 45. minuti zaokružio vodstvo 3:0, a pogotke su postizali Juhasz, Sierens (autogol) i Lukaku. Drugog dana prosinca je baš Anderlecht sljedeći suparnik zagrebačkog Dinama u utakmici 5. kola skupine A Europa lige.

Anderlecht je igrao u sastavu: Proto, Deschacht, Juhasz, Mazuch, Van Damme, Biglia, Ghillet, Sare, Boussoufa, De Sutter, Lukaku, dok su u nastavku utakmicu u igru ušli Legear i Suarez.

Club Brugge je posrnuo, te je na svom terenu poražen od Germinal Beerschota 2:1. I oni su, kao i Anderlecht, morali igrati s igračem manje i to od 57. minute kada je drugi žuti karton zaradio Alcazar.

I sa igračem manje je Club Brugge uspio izjednačiti rezultat u 77. minuti pogotkom Dahmanea, ali je u zadnjim trenucima meča gostima tri boda donio Dosunmu. Hrvatski nogometaš Ivan Perišić je igrao za Club Brugge od 65. minute, dok je za goste cijelu utakmicu odigrao Tomislav Mikulić.

Club Brugge je ovim izgubio korak s Anderlechtom, te sada za njima zaostaje pet bodova.

Lokeren je u gostima poražen kod Westerloa 1:0, a zadnjih petnaest minuta je za njih odradio Tomislav Šokota, dok se prvak Standard poskliznuo kod Genta gdje je poražen 2:1.

Jupiler liga, 15. kolo:

Gent - Standard 2:1

Excelsior Mouscron - Charleroi 4:1

Club Brugge - Germinal Beerschot 1:2

Anderlecht - Roeselare 3:1

St. Truiden - Cercle Brugge 1:1

Westerlo - Lokeren 1:0

Redoslijed: 1. Anderlecht 35, 2. Club Brugge 30, 3. Germinal 27, 4. Standard 25, 5. Gent 24...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije