Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
US OPEN

Pliškova izbacila Serenu Williams, Kerber preuzima prvo mjesto WTA ljestvice

Angelique Kerber
Foto: Reuters
1/5
09.09.2016.
u 10:10

Čehinja Karolina Pliškova i Njemica Angelique Kerber borit će se u subotu za naslov pobjednice US Opena, nakon što je češka tenisačica u polufinalu svladala Amerikanku Serenu Williams sa 6-2, 7-6 (5), dok je njemačka igračica i novi broj 1 na WTA listi bila bolja od Dankinje Caroline Wozniacki sa 6-4, 6-3. 

Angelique Kerber postala je 22. tenisačica u povijesti koja je zasjela na čelo WTA ljestvice, odnosno to će službeno učiniti u ponedjeljak, kad bude objavljena nova lista najboljih igračica svijeta. Ujedno je i druga Njemica kojoj je to uspjelo, nakon legendarne Steffi Graf, koja je rekorderka s ukupno 377 tjedana provedenih na teniskom tronu.

- Ovo je nevjerojatno, sjajan dan. Već to što sam prvi put u finalu ovdje znači mi mnogo. To što sam postala i broj 1, zvuči predivno - rekla je 28-godišnja Njemica, najstarija tenisačica koja se po prvi put u karijeri domogla teniskog trona te dodala:

- Nevjerojatno je što sam prva njemačka tenisačica poslije Steffi na broju jedan. Steffi je velika šampionka i sjajna osoba. Vjerujem da je ponosna na mene.

Kerber je ove godine osvojila svoj Grand Slam prvijenac na Australian Openu pobijedivši u finalu Serenu Williams, od koje je poražena u finalu Wimbledona, a sada će imati priliku osvojiti i svoj prvi US Open. No, Čehinja Karolina Pliškova, koja je u četvrtfinalu izbacila našu Anu Konjuh, spriječila je treći ovogodišnji finalni obračun Williams i Kerber na Grand Slam turnirima.

- Ne vjerujem. Stvarno, ne vjerujem da se ovo dogodilo. Uvijek sam vjerovala da mogu pobijediti bilo koga kad igram svoj najbolji tenis - rekla je Čehinja u nevjerici nakon pobjede na Serenom Williams, koja je drugu godinu zaredom poražena u polufinalu US Opena, gdje je trijumfirala sedam puta. 

Pliškova se prvi put u karijeri probila dalje od trećeg kola na Grand Slam turnirima i odmah produžila do finala te nastavila svoj pobjednički niz na 11 mečeva. Započela ga je na turniru u Cincinnatiju, gdje se osvajanjem naslova napunila samopuzdanjem. Tamo je u finalu održala lekciju Kerber, prepustivši joj svega četiri gema (6-3, 6-1).

- Nadam se da ću joj uzvratiti - poručila je Kerber.

Najveća gubitnica dana je Serena Williams. Prošlogodišnji senzacionalan polufinalni poraz od Talijanke Roberte Vinci odnio joj je mogućnost borbe za kalendarski Grand Slam, a porazom od Pliškove je nakon 186 uzastopnih tjedana provedenih na vrhu pojedinačne WTA ljestvice prepustila teniski tron Kerber i tako ostala 'samo' surekorderka sa Steffi Graf po dužini neprekinutog boravka na broju 1.

Finalni dvoboj Kerber i Pliškove na rasporedu je u subotu, s početkom u 22 sata po hrvatskom vremenu.

US Open, tenisačice - polufinale:

Karolina Pliškova (Češ/10) - Serena Williams (SAD/1) 6-2, 7-6 (5)

Angelique Kerber (Njem/2) - Caroline Wozniacki (Dan) 6-4, 6-3

Komentara 2

DU
Deleted user
11:56 09.09.2016.

Pliškova nije izbacila samo nasu Anu nego i "veliku Serenu"; Ana je imala peh da je bas naletila na Pliškovu u jako dobroj formi.

PU
pulizg
11:13 09.09.2016.

opet doktorica pliško

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije