Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Plinari protiv RN Löwena: Lijeva krila moraju se probuditi iz sna

Dobrivoje Marković
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/9
01.12.2016.
u 07:59

Prošle sezone u prvih osam kola Lige prvaka Zagrebova krila postigla su ukupno 51 od 202 pogotka. Ove sezone, također u prvih osam utakmica, krila su postigla 63 od 196 pogodaka. U oba slučaja više pogodaka postigla su desna krila

Rukometaši PPD Zagreba danas će u zagrebačkoj Areni (19 sati) odigrati posljednju ovogodišnju utakmicu elitne skupine Lige prvaka. U goste im dolazi njemački RN Löwen, momčad koja nikad do sada nije izgubila u Zagrebu.

Ali je PPD Zagreb prošle sezone slavio protiv njih u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Bilo je 31:29, a odlučujući pogodak postigao je Dobrivoje Marković. Podsjetimo, Stipe Mandalinić bio je dodavač, a Marković je gotovo iz mrtvog kuta, s lijevog krila provukao loptu pokraj Borka Ristovskog.

Prošle sezone u prvih osam kola Lige prvaka Zagrebova krila postigla su ukupno 51 od 202 pogotka. Ove sezone, također u prvih osam utakmica, krila su postigla 63 od 196 pogodaka. U oba slučaja više pogodaka postigla su desna krila.

Dobro, tu treba uzeti u obzir da je Zlatko Horvat od svojih 60 pogodaka u 16 utakmica, u prvih osam kola prošle i sadašnje sezone, postigao više od polovice iz sedmeraca. Ono što posebno zabrinjava Silvija Ivandiju, trenera PPD Zagreba, jest činjenica da su u zadnje tri utakmice u Ligi prvaka lijeva krila postigla samo jedan pogodak. Jedini strijelac bio je Goran Šprem.

Lanjski junak iz Mannheima Dobrivoje Marković odlično je krenuo u sezonu. U prvih pet utakmica postigao je 20 pogodaka, odnosno četiri po susretu. Od svih lijevih krila više pogodaka od Dobrivoja postigao je tek Timur Dibirov – 23, ali su četiri bila iz sedmerca.

Nakon stanke zbog obaveza u srpskoj reprezentaciji Marković se po povratku u klub više nije upisao među strijelce u Ligi prvaka. Čak nije uspio zabiti pogodak u čistoj kontri protiv Kielcea u Varaždinu. Prošlu utakmicu na gostovanju u Poljskoj nije igrao zbog bolova u leđima. Večeras bi trebao biti spreman.

Marković je došao u PPD Zagreb u listopadu prošle godine. U tom trenutku u klubu su već bila tri lijeva krila – Šprem, Kovačević i Mihić. Markovića je doveo Veselin Vujović, tadašnji trener PPD Zagreba, koji mu je nekoliko sezona bio trener u Vardaru.

Marković je potpisao ugovor na dva mjeseca, a onda su mu u klubu produljili do kraja sezone. U ovoj sezoni ostao je uz Šprema, dok je Kovačević otišao u Dubravu, a Mihić u poljsku Wislu. Kao još jedno lijevo krilo došao je Darko Cingesar, slovenski reprezentativac.

Od sva tri lijeva krila Marković sigurno ima najfiniju ruku. No slabija mu je strana igranje u obrani pa je dosta utakmica igrao samo po jedno poluvrijeme, i to kada bi igrao na strani kada bi njegova momčad napadala bliže klupi, da se brzo može zamijeniti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije