Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova sezona

'Plinari' ostaju u elitnoj skupini Lige prvaka, možda uđe i Nexe

15.06.2017.
u 08:10

Ove sezone u rukometnoj Ligi prvaka neće igrati prvaci Srbije, Bosne i Hercegovine, Islanda, Belgije, Češke i Grčke.

Europski rukometni savez odredio je imena klubova koji imaju pravo nastupa u novoj sezoni Lige prvaka. Među 43 momčadi nalazi se i hrvatski prvak PPD Zagreb. Kao i lani, 16 momčadi igrat će u dvije elitne skupine po osam klubova. U dvije kvalitetno slabije skupine igrat će 12 momčadi, raspoređenih u dvije skupine po šest.

Otvoreno je pitanje koje će momčadi dobiti pozivnicu da igraju kvalifikacije za Ligu prvaka. Vjerojatno će se igrati dva kvalifikacijska turnira, a možda i tri. Jer, otvorena su još četiri mjesta s obzirom na to da će sljedeće sezone u Ligi prvaka igrati ukupno 28 momčadi – 16 u dvije elitne skupine i 12 u dvije slabije skupine. Za “wild kartu” prijavilo se čak 15 klubova među kojima su našički Nexe, skopski Metalurg, Gorenje iz Velenja, Ademar, Kiel, Montpellier, Nantes, Wisla Plock.

Tko će igrati u kojoj skupini odredit će se na sastanku u Zagrebu 23. lipnja. Tog dana je i ždrijeb skupina za Europsko prvenstvo koje se u siječnju igra u Hrvatskoj. “Plinari” ne moraju strahovati i sigurno će i u novoj sezoni igrati u jednoj od dvije elitne skupine Lige prvaka. A tko će im biti suparnici, doznat će na ždrijebu koji će se održati 30. lipnja u Beču.

1/16

– Ako uspijemo dobiti pozivnicu i ako se uspijemo plasirati u Ligu prvaka, onda bi svoje domaće utakmice igrali u Osijeku čija dvorana Gradski vrt ima sve potrebne uvjete – rekao je Hrvoje Horvat, trener Nexea.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije