Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako su igrali

Pletikosa spašavao, Strinić igrao utakmicu života

ita-hrv nove (1)
Goran Stanzl, Slavko Midžor/Pixsell
15.06.2012.
u 08:01

Premještanje Ivana Rakitića na zadnjeg veznog bio je ključni potez izbornika Slavena Bilića.

Hrvatska je u drugom kolu skupine C remizirala s Italijom (1:1) osiguravši pritom važan bod uoči posljednjeg kola i raspleta skupine. Bilić boysi oduševili su navijače u Poljskoj i domovini, pa pogledajmo i kako su igrali:

STIPE PLETIKOSA (7,5): Dvije sjajne obrane Marchisiu digle su moral našim igračima u trenucima kad je gol visio u zraku. Nije kriv za pogodak.

DARIJO SRNA (6,5): Dobar u prvom dijelu, u nastavku manje viđen. Dobio je neugodan udarac u rebra početkom drugog dijela...

VEDRAN ĆORLUKA (6,5): Težak je posao čuvati Balotellija i Cassana, ako nisi pravodoban, odmah \"plivaš\". No, znao se \"Čarli\" izvući.

GORDON SCHILDENFELD (6,5): Sve slično kao i za Ćorluku, uz dodatak da je opet bio pravodoban u skoku, bolji u zraku nego na zemlji.

IVAN STRINIĆ (8,5): Kakva utakmica! Je li to onaj isti Strinić? Bože moj, valjda nije bio na doping-kontroli, tko zna \"na čemu\" je odigrao maestralno protiv Italije!

IVAN RAKITIĆ (7,5): U prvom dijelu nevidljiv, u nastavku, u novoj ulozi u sredini terena, izvanredan! Bio je to ključni Bilićev potez kojim je promijenio tijek utakmice.

OGNJEN VUKOJEVIĆ (7): Imao mnogo problema ne samo sa suparničkim veznim igračima (kojih je u prvom dijelu bilo viška), nego i s napadačima, ali sve je uspješno riješio.

LUKA MODRIĆ (7,5): Dobro počeo, pa nestao, da bi se opet, zajedno s Rakitićem, vratio u izvrsnom izdanju. Šteta što ni jedna lopta s 20-ak metara nije \"primila\"...

IVAN PERIŠIĆ (6): Nije ponovio sjaj protiv Irske, no protiv sebe je imao kudikamo ozbiljnije igrače od irskih.

NIKICA JELAVIĆ (6): Izbornik je uvjeren da je na njemu bio 11-erac. Osim toga, malo viđen, što nije neobično, Talijani su ga dobro čuvali.

MARIO MANDŽUKIĆ (8,5): Opet je bio SuperMario! Sjajan Strinićev centaršut pretvorio je u izjednačenje, treći gol na Euru pogurnuo ga je među najveće zvijezde turnira...

DANIJEL PRANJIĆ (7): Ušao u 68. minuti, čekao i dočekao priliku. Učvrstio sredinu terena i našu dominaciju, dokazao da je potreban i iskoristiv.

EDUARDO DA SILVA (-): U zadnjih desetak minuta unio je živost, šteta da nije bolje reagirao u onom protunapadu...

NIKO KRANJČAR (-): Eh... Iako je na travnjaku proveo oko dvije minute, uputio je jedan od najopasnijih udaraca prema Buffonu! Šteta što nije ušla...

Komentara 7

CH
chiko
08:29 15.06.2012.

Pa tko daje ovakve ocjene igračima? Najveću ocjenu treba dobiti Pletikosa, pa iza njega Mandžukić, pa tek onda Strinić i ostali. I još nešto, možda ne kužim dovoljno kriterije za prolazak dalje, ali što ako mi i Španjolci odigramo 2:22 (što neki spominju kao namještaljku i siguran prolaz i nas i Španjolaca) a npr. Italija pobijedi Irsku s 3:0 ili 4:0? Sve tri repke bi imali po 5 bodova ali mi bi imali najlošiju gol razliku. Ili sam nešto previdio?

CS
csp
08:49 15.06.2012.

chiko ja sam mislio isto kao i ti ali sam sinoć od Samovojske čuo da u slučaju sve tri repke po 5 bodova utakmice sa Irskom se ne računaju nego međusobni susreti ove tri repke koje imaju isti broj bodova. Kod rezultata 2:2 između nas i španjolaca automatski i mi i španjolci imamo bolju gol razliku u odnosu na Italiju.. i zbog toga se Bufon i društvo boje tog rezultata. Ali kad su tako dobri pa što si prije nisu riješili prolaz i pobjedili i španjolce i nas nego se sad vade na "namještaljke" baš mi takve repke idu na klinac i zvjezde od igrača koje ne mogu sami izboriti prolaz pa je za to kriv netko drugi!

EN
EndemskaVrsta
08:21 15.06.2012.

Jednom davno, kada smo na mom otoku jedva imali prilike slušati i radijske prijenose, vjerovali smo sportskim novinarima i njihovim ocjenama igrača... posebice reprezentativaca. Otkako je televizije, sramimo se naše nekadašnje naivnosti! Modriću jednaka ocjena kao i Pletikosi??? Ta, hajte najte!!! Malo je reći da taj apsolutno preplaćeni i preslavljeni smušenjak, velemajstor jalovine, vrijedi mjesta u reprezentaciji, a kamoli takve ocjene!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije