Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER O SPORTU

Plenković: Pokrećemo obnovu Maksimira i Poljuda, ali nećemo zaboraviti ni druge gradove

Zagreb: Plenković zaigrao šah na svečanom otvorenju turnira "Grand Chess tour Rapid & Blitz"
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/5
09.07.2023.
u 08:49

- Planirana investicija, idejni projekt već je koncipiran koji ima HNS u vrijednosti od oko 15 milijuna eura i to je jedan jasan hodogram da se to realizira. Ovo sigurno nije jedan u nizu projekata gdje je postavljen kamen temeljac pa ćemo to zaboraviti. Kamp će se zaista dogoditi.

Hrvatski premijer Andrej Plenković ovoga je tjedna otvorio Grand Chess Tour, turnir u Zagrebu na kojem su se okupili ponajbolji svjetski šahisti. Premijer se osvrnuo na sport u Hrvatskoj.

- Ovdje su praktički tri svjetska prvaka ako ubrojimo i Garija Kasparova. Tu su još mladi talentirani šahisti, za jednog mi je Gari šaptao na uho da može biti veliki šahist. Ovo je izvanredan potez za popularizaciju šaha koji je magnetski sport i igra za sve one koji ga dobro nauče, međutim, najviše me u šahu fascinira međugeneracijski spoj od dječje do treće dobi. Upravo zato je šah lijep i uvijek zanimljiv - rekao je Plenković za HRT.

Osvrnuo se i na izgradnju nogometnog kampa.

- To je veliki događaj. Lokacija u Velikoj Gorici je dobra, blizu je obilaznice i aerodroma. Planirana investicija, idejni projekt već je koncipiran koji ima HNS u vrijednosti od oko 15 milijuna eura i to je jedan jasan hodogram da se to realizira. Ovo sigurno nije jedan u nizu projekata gdje je postavljen kamen temeljac pa ćemo to zaboraviti. Kamp će se zaista dogoditi. Također, uznapredovali su razgovori sa Zagrebačkom nadbiskupijom oko rješavanja imovinsko pravnih pitanja vezanih uz Gradski stadion Maksimir. Vlada će u prvoj fazi donijeti važnu odluku kojom ćemo pokrenuti obnovu stadiona od nacionalnog značaja, pritom, naravno, nećemo zaboraviti na ostale gradove. Prvo želimo krenuti s Maksimirom i Poljudom. To su dvije nogometne arene koje su kroz povijest doprinijele ključnim utakmicama hrvatske reprezentacije te im tako želimo dati poticaj.

Hoće li Hrvatska organizirati Europske igre?

- Postoji dogovor s predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora gospodinom Zlatkom Matešom da se po završetku igara u Poljskoj napravi analiza i da temeljem svih pokazatelja uzmemo sve u obzir i donesemo odluku o kandidaturi. Cijela ideja kreće iz kruga naših vrhunskih sportaša iz Splita, grada koji broji možda i najviše olimpijskih medalja. Naravno da financijski aspekt nije nevažan jer su troškovi projicirani tako da je potreban angažman svih i zato ćemo napraviti analizu te nakon donijeti odluku.

 
 

Komentara 17

Avatar NasaPosla
NasaPosla
11:41 09.07.2023.

Sramota,da to rješava politika,kao i sve ostalo.

CO
Cosinus
10:57 09.07.2023.

Osijek je sagradio stadion, a Zagreb i Split neka i dalje čekaju pomoć vlade. Treba pomoći Zagrebu i Splitu jer ipak je to sirotinja naspram Slavonije.

DU
Deleted user
11:20 09.07.2023.

Maksimir treba po onoj Šeksovoj - Locirati, osuditi i srušiti, te sve iznova sagraditi.Kakva obnova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije