Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGAO U ZAGREB

Platini: Nisam došao da bih podupro Markovića

platini
Slavko Midžor/PIXSELL
20.10.2010.
u 11:15

Premijerka ima svoje obveze pa nas nije mogla primiti, ali opet ću doći u siječnju pa se možda sretnemo, rekao je Platini.

Nakon što je u utorak bio na proslavi 80. godišnjice Albanskoga nogometnog saveza, predsjednik Uefe Michel Platini u srijedu je posjetio Zagreb.

– Želio sam doći u kurtoazni posjet Markoviću i Srebriću. Imao sam kvalitetan sastanak s vašim ministrom sporta, Hrvatska je sportska nacija, no dodirnuli smo i probleme, poglavito navijačko nasilje te korupciju u klađenju – rekao je Platini, a potom su počela pitanja:

Opet dolazi u siječnju

Zašto se niste sastali s premijerkom Kosor?

– Očito je imala važnijih obveza, ne bavim se obvezama hrvatske premijerke. No, doći ću opet u Hrvatsku početkom sljedeće godine i nadam se da ćemo se onda sastati – rekao je Platini, a iz premijerkina ureda potvrđeno je da je bilo procijenjeno kako je bolje da se Platini sastane s resornim ministrom.

Iako su mnogi ovaj Platinijev potez protumačili kao dio Markovićeve predizborne kampanje, Platini se decidirano ogradio od toga:

– Markovića iznimno cijenim zbog njegove igračke i trenerske prošlosti te kasnijeg rada u nogometu. Ali nisam ovamo došao da bih ikoga podržao, ne pada mi na pamet podržati bilo kojeg kandidata! Predsjednika svog saveza birate vi.

Dakle, Marković nije dobio izravne Platinijeve preporuke, samo su naivci zapravo očekivali da bi se predsjednik Uefe mogao spustiti na tu razinu da preporučuje koga bi se u Hrvatskoj trebalo izabrati za predsjednika nogometnog saveza. Bit će zanimljivo vidjeti tko će Platinija u siječnju dočekati na Plesu...

Na upit ima li namještanja utakmica u Hrvatskoj, Platini je odgovorio:

– Zasad nemamo informacija o tome. Inače, istrage su komplicirane, pojave se informacije o tijeku novca, ali nema dokaza za nečasne radnje. Tako je bilo i u Bayernovu slučaju, pojavile su se informacije, ali dokaza nije bilo. Osnovali smo internu skupinu koja se bavi tom problematikom, ali smatram da je rješenje u osnivanju europske policije za sportske prijevare.

Tko je Robin Bokšić?

– Jedan je Bokšić bio sjajan igrač, Alen iz Marseillea, Lazija... A za ovoga, Robina, znam da je nešto radio s nama u istrazi o namještanju. Ali vjerojatno nije bio pogodna osoba za taj posao!

Bokšić - loš informator

Kako je uopće moguće da se tako kontroverzna osoba poput Bokšića pojavi u instituciji kao što je Uefa?

– Kao predsjednik Uefe, nisam ni znao da on postoji! Kad se pokrene istraga, onda se kreće od informatora, uvijek postoje dobri i loši informatori...

Podržavate li tehnologiju u nogometu?

– Ne! Nogomet je ljudska stvar, nogomet igraju ljudi, ali i sude ljudi. Pogreške su moguće i normalne, tako treba i ostati – kaže Platini.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar cluesblues
cluesblues
14:44 20.10.2010.

ko je taj boksic? nek pitaju svagusu i surjaka - boksic je poslije \"ispitivanja\" suca marica otisal u split i bil pocasni gost u vip lozi hajduka na hajdukovoj tekmi...valjda tam znaju zasto su ga tak prijateljski docekali....

SA
santos008
14:17 20.10.2010.

E,hebiga ,ima informacija a nema dokaza.

PA
Parsifal
15:32 20.10.2010.

20.10.2010. u 14:44h cluesblues je napisao/la: ko je taj boksic? nek pitaju svagusu i surjaka - boksic je poslije \"ispitivanja\" suca marica otisal u split i bil pocasni gost u vip lozi hajduka na hajdukovoj tekmi...valjda tam znaju zasto su ga tak prijateljski docekali.... ......................................................................................... Krebilčiću ako te to veseli onda vjeruj u idiotarije koje pišeš makar zbivanja govore suprotno onomu u što želiš vjerovati. Dinamo neće postati klub kojeg će cjeniti u europi na način da krade,lažira i otima a ni na način da na silu želi slaviti neku 100 godišnjicu postojanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije