Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP boks

Plantić i Komadina startali pobjedama

Zagreb: Konferencija za medije povodom odlaska boksača na Svjetsko prvenstvo u Beograd
Sanjin Strukic/PIXSELL
26.10.2021.
u 20:55

Hrvatski boksači su odlično startali na Svjetskom prvenstvu u Beogradu. U prva dva nastupa ostvarili su dvije pobjede

Hrvatski boksači Matteo Komadina (63.5 kg) i Luka Plantić (80 kg) uspješno su startali na Svjetskom prvenstvu u Beogradu

Hrvatski boksači su odlično startali na Svjetskom prvenstvu u Beogradu. U prva dva nastupa ostvarili su dvije pobjede.

Komadina (27) je u dvoboju 1. kola podijeljenom odlukom sudaca sa 4-1 svladao Korejca Jongseunga Leeja, dok je Plantić (24) u poluteškoj kategoriji uvjerljivom pobjedom 5-0 dominirao protiv neiskusnijeg slovenskog reprezentativca Gregora Starašiniča.

Naš veliki adut, olimpijac Luka Plantić (24) boksao je opušteno i kontrolirao je meč od prvog do posljednjeg udarca gonga.

"Boksao sam taktički, tako da se ne potrošim previše, jer ti prvi mečevi su mi dosad znali odnijeti nepotrebno puno energije. Boksao sam sve kako smo trener i ja zamislili, a za subotu ćemo proučiti kako se taktički postaviti protiv Bjelorusa i idemo po novu pobjedu," kazao je Planitić kojeg u subotu u 16-ini finala čeka Bjelorus Alakseij Alfiorauj.

Komadina je kontrolirao nezgodnog Leeja, krotio ga snažnim lijevim krošeima i zadnjim direktima, a u finišu 1. runde nakon novog snažnog zadnjeg direkta prisilio žustrog Korejca na brojanje. 

Matteo je nastavio s dominacijom i u drugoj rundi i stekao praktički nedostižnu prednost. Lee je u trećoj krenuo u totalni juriš, na sve ili ništa, Komadina je treću rundu izgubio, no oporavio se na vrijeme, sačuvao prednost i zasluženo upisao veliku pobjedu. Sljedeći protivnik u šesnaestini finala u subotu 30. listopada bit će mu vrlo kvalitetni Ukrajinac Denis Pesotski.

"Izuzetno sam zadovoljan svojom borbom, bila je teška borba protiv Južnokorejca i dao sam sve od sebe. Čeka mu Ukrajinac u subotu, isto tako dat ću sve što mogu i nadam se najboljem mogućem ishodu," kazao je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije