Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BARCELONA - CSKA 64:54

Planinić: Pokazali smo da možemo s Barcom

Barcelona CSKA
Foto: AFP
1/9
07.05.2010.
u 19:56

Pet minuta trajala je dominacija CSKA u polufinalu Eurolige protiv Barcelone. Ruska momčad nije se uspjela odvojiti na dvoznamenkastu prednost i Španjolci su sa 64:54 osigurali mjesto u nedjeljnom finalu.

Nije to bilo 40 minuta umiranja u ljepoti, ali se mogla vidjeti vrhunska obrana s obje strane i povremeni bljeskovi talenta Rickyja Rubija. Ruski navijači su zabrinutost "zaradili" već nakon prve četvrtine jer je Barca ubacila samo dva šuta iz igre i imala minimalnu prednost (12:11).

Kada su poveli sa 11:4, Šiškauskas i društvo su stali, Barcelona se riješila treme i počela igrati. Da se u prvom dijelu "pojavio" i Juan Carlos Navarro, na odmor bi se otišlo i s osjetnijom prednošću od 29:21. Međutim, MVP osnovnog dijela sezone promašio je sve osim jednog pokušaja za tricu i pridružio se Zoranu Planiniću u gledanju susreta.

- Odigrali smo dobro u obrani, ali ne i u napadu. Upravo nam je to nedostajalo da bi završni ishod bio drugačiji. Na početku smo ostvarili zamisao da nam ne pobjegnu na preveliku razliku. Međutim, u ključnim trenucima su uhvatili napadačke skokove i pogodili važne šuteve.

- Iako prije susreta nije puno ljudi vjerovalo da možemo pobijediti, pokazali smo da možemo igrati s Barcelonom i čak biti u poziciji da pobijedimo. To je važno za našu budućnost - rekao je nakon susreta hrvatski reprezentativac koji je mirno organizirao igru ruske momčadi, dobro i zatvorio zaigranog Rubija, ali nije mogao pogoditi "bunar". Dobio je nešto manje od 14 minuta, pokušao ga je trener Pašutin razigrati u par navrata, ali je Planinić promašio svih sedam šuteva iz igre i s klupe bodrio svoju momčad.

Pravi potez Pašutina je bio uvođenje Ponkrašova na poziciju razigravača. Ruski reprezentativac je uz pomoć Saše Kauna, Šiškauskasa i Langdona vratio CSKA sa minus osam na samo 48:51, ali dalje nije išlo.

U ključnim trenucima Barcelona je uhvatila napadačke skokove, Erazem Lorbek je ubacio tricu iz kuta, a ponešto je ušlo i Navarru (10 poena) te je španjolska momčad zasluženo otišla u finale.

- U najvažnijim trenucima smo počeli pogađati i u isto vrijeme zaustaviti glavne igrače CSKA - rekao je Navarro koji je dodao i nešto dubokoumnije:

- Kako bi ostali zapamćeni morate osvajati titule. Zato moramo dobro odigrati i u nedjelju. Protivnik? Svejedno mi je, nemam želja. Mi se moramo koncentrirati na vlastitu igru.

Kako statistika može svašta otkriti, pokazuje i podatak da je Barcelona jedina dva poraza u ovogodišnjoj Euroligi upisala kada Navarro nije dosegnuo dvoznamenkasti broj poena. Dok je CSKA na omjeru 8-1 kada Saša Kaun ubaci 10 ili više poena.

Kaun je završio na devet poena (slobodna bacanja 1/4), a Rusima nije bilo dovoljno niti 19 poena Šiškauskasa, kao niti 12 poena Langdona. Ispucao se i Holden (sedam poena, trica 1/8), dok je Barcina lista strijelaca bila daleko ujednačenija.

Fran Vasquez je zabio 11, Navarro i Rubio po 10, a s klupe važnu ulogu odigrao N'Dong (devet poena, tri skoka), kao i Lorbek (sedam poena, devet skokova).

Komentara 1

ZU
zuba
21:23 07.05.2010.

Mozda je CSKA pokazao...ali ti brate ama bas nista,totalna zbunjola!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije