Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRKA STVARA KULT

Plan za reprezentaciju: Preživjeti EP i potom čekati Šarića, Hezonju

'03.08.2012., Ljubljana, Slovenija - Adecco pokal, kosarkaski turnir Ex-Yu kup: Hrvatska - Srbija.  Roko Leni Ukic. Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
Daniel Kasap/PIXSELL
05.04.2013.
u 12:24

Na EP-u Sloveniji u rujnu treba biti plasiran do šestog mjesta, koje vodi na SP

Ono što se u drugim reprezentacijama već razbistrilo, počelo se bistriti i u hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji. Više-manje postaje jasno tko može i tko želi igrati ovoga ljeta za nacionalnu vrstu na Europskom prvenstvu u Sloveniji.

Radića nije briga

Idealno bi bilo kada bi se svi odazvali i svi bili zdravi, no kako nije nikad idealno, treba sagledati što je realno. Nastup Zorana Planinića (30) očito nije realan. Bivšim reprezentativnim suigračima kazao je da je \"izrauban\" i da ima privatnih problema kojima se mora posvetiti. Dakle, jedan manje, i to ponajbolji. No, ako čovjek ne može, a s godinama pečalbarenja i želja slabi, ne treba ga prisiljavati.

Idealno bi bilo i kada bi Marko Tomas (27) bio zdrav i spreman, a on to nije već dvije godine i iluzorno je očekivati da će biti ovo ljeto. Uostalom, nakon što se ozlijedio na prošlom EP-u u Litvi i završio na operaciji, predsjednik HKS-a Danko Radić nije se potrudio posjetiti ga u bolnici i pitati za zdravlje. Takva loša sjećanja (a ima ih i kod Planinića) trebao bi izbrisati budući direktor reprezentacije Nikša Prkačin, koji je bio pojam odanosti reprezentaciji, no to je teška misija.

Ako nema Zorana Planinića, dobro bi nam došao Dontaye Draper (28), no američki razigravač nam je još prošle jeseni u Istanbulu najavio da će ovo ljeto iskoristiti za rješavanje problema sa stopalom.

Kad je već tako, ne treba se zanositi medaljom, već udruženim nastojanjem da se osvoji najmanje šesto mjesto koje 2014. vodi u Španjolsku na Svjetsko prvenstvo. A ondje će biti idealna prilika da zaigraju i naši nadareni klinci (Šarić i Hezonja) na kojima je, baš kao i na onima još mlađima poput Arapovića, Mazalina i Bendera, realno graditi budućnost reprezentacije. Jer, nije realno očekivati neki preporod od profesionalaca na prijelazu u tridesete frustriranih nizom neuspjeha doživljenih na vlastitoj koži.

Kod njih je već potrošen i kult reprezentacije, koji se iznova može graditi jedino kod onih koji dolaze.

Nove snage

Izgraditi treba i novog razigravača. Treba vidjeti može li se Splićanin Toni Katić (21) potpuno oporaviti i što se može dobiti od temperamentnog Martina Junakovića (19). Doduše, uz kreativnost Šarića i Mazalina, možda nam klasični razigravač u napadu i neće trebati. Dakle, preostaje nam jedino da preživimo EP i pitamo se što će oni koji ostanu (Tomić, Bogdanović, Barać, Žorić, Simon...) dobiti od niza danas iznimno nadarenih klinaca kojima se predviđaju blistave karijere.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije