Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ždrijeb SP-a

Pjanić: Bit će gušt igrati protiv Argentine; Vaha: Moglo je i gore

brazil
Foto: Press Association/PIXSELL
06.12.2013.
u 23:28

- Igrati s Argentinom na Maracani bit će veliki izazov. Argentina je favorit, ali mislim da se s Iranom i Nigerijom možemo nositi - izjavio je Pjanić.

Osim što smo doznali protiv koga će se hrvatska reprezentacija boriti za prolazak skupine na Svjetskom prvenstvu, ždrijeb u Brazilu ponudio je i zanimljive ostale dvoboje

Skupina B: Španjolska, Čile, Australija, Nizozemska

Španjolska i Nizozemska prve su reprezentacije koje se nakon finala na sljedećem SP-u sastaju već u skupini. Podsjetimo, furija je 2010. godine u Johannesburgu slavila pogotkom Andresa Inieste u 116. minuti. Španjolci su na prošlome SP-u igrali i protiv Čilea (2:1), dok se nikada u povijesti na ovome natjecanju nisu sastali s Australcima.

Skupina C: Kolumbija, Obala Bjelokosti, Japan, Grčka

Bit će ovo sudar dvojice velikih centarfora, Bjelokošćanina Didiera Drogbe i Kolumbijca Radamela Falcaa. Niti jedna reprezentacija nema domaćeg izbornika. Bjelokosnu Obalu vodi Francuz Sabri Lamouchi, Grke Portugalac Fernando Santos, Kolumbijce Argentinac Jose Pekerman, a Japance Talijan Alberto Zaccheroni.

Skupina D: Urugvaj, Italija, Kostarika, Engleska

Skupina s tri svjetska prvaka, za koju talijanski izbornik Prandelli kaže da će mu najteži suparnik biti - Kostarika. Talijani i Englezi igrali su međusobno sedam puta; azzurri imaju četiri pobjede, Englezi jednu. Na Euru 2012. godine Talijani su slavili na jedanaesterce u četvrtfinalu. Njihova međusobna utakmica jedina se u Brazilu igra u 3 ujutro po našem vremenu.

Skupina E: Švicarska, Ekvador, Honduras, Francuska

Švicarski stručnjak Ottmar Hitzfeld oprašta se s reprezentacijom na SP-u, velikan koji je 2010. godine u Južnoj Africi šokirao svjetske prvake Španjolce. Umjesto njega na klupu Švicaraca dolazi bosanski Hrvat Vladimir Petković. Dvije europske selekcije favoriti su protiv Latinoamerikanaca. Francuzi su u svibnju 2008. pobijedili Ekvadorce u prijateljskoj utakmici 2:0.

Skupina F: Argentina, Nigerija, Iran, BiH

Reprezentativac BiH Miralem Pjanić ovako je prokomentirao skupinu.

- Igrati s Argentinom na Maracani bit će veliki izazov. Argentina je favorit, ali mislim da se s Iranom i Nigerijom možemo nositi - izjavio je igrač Rome.

Argentina je u nedavnom prijateljskom ogledu svladala BiH u St. Louisu 2:0. U toj utakmici nije igrao Lionel Messi.

Skupina G: Njemačka, Gana, SAD, Portugal

U ovoj skupini Nijemac Jürgen Klinsmann predvodit će Amerikance protiv svojih sunarodnjaka, dok će se u srazu Njemačka - Gana sudariti dvojica braće Boateng: Kevin-Prince igra za Ganu, a Jerome za Njemačku. Elf je svladao Portugalce u utakmici za treće mjesto na SP-u u Njemačkoj 2006. godine.

Skupina H: Belgija, Alžir, Južna Koreja, Rusija

Vahid Halilhodžić i dinamovac Soudani s Alžirom prvi put će zaigrati na SP-u, na kojemu ih čeka sraz s Capellovom Rusijom.

- Ne slažem se da smo dobili lake protivnike. Belgija ima vrlo jaku momčad, možda čak i najjaču u Europi - kazao je Capello.

- Mogli smo dobiti i težu skupinu. Rusija i Belgija su favoriti, a mi ćemo ih pokušati iznenaditi - kazao je Halilhodžić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije