Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamovi dragulji

Nijemci hvale Pjacu i Ćorića: 'Bit će to sudar s hrvatskim Messijem'

Ćorić, Pjaca
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
29.09.2015.
u 15:39

'Već se sluti: ako oni uskoro odu u inozemstvo, opet bi poveća svota novca mogla promijeniti vlasnika'

U povodu utakmice u nogometnoj Ligi prvaka između minhenskog Bayerna i zagrebačkog Dinama, u njemačkim medijima se pojavio poveći broj članaka u kojima su u prvom planu skandali, a ne sport, prenosi Deutsche Welle.

''Iz zatvora na trenersku klupu.'' Tako minhenski Süddeutsche Zeitung (SZ) naslovljava članak u kojem većim dijelom piše o Zdravku i Zoranu Mamiću, ''najmoćnijim ljudima u hrvatskom nogometu''. SZ detaljno opisuje sve ono što pravne institucije predbacuju Mamićima: od pronevjere klupskog novca, utaje poreza i drugih kriminalnih radnji.

– Sve to baca sjenu na večerašnji nastup Dinama na gostovanju kod Bayerna. Povratak braće Mamić iz zatvora na trenersku klupu odnosno na dužnost predsjednika udarac je svima onima koji su se nakon njihova uhićenja nadali obnovi u hrvatskom nogometu koji potresaju skandali. A sad izgleda da stvari nastavljaju teći kao i u godinama do sada – zaključuje minhenski list koji spominje i mlade zagrebačke talente poput Ćorića i Pjace. I znakovito dodaje: ''Već se sluti: ako oni uskoro odu u inozemstvo, opet bi poveća svota novca mogla promijeniti vlasnika.''

"Mamić-klan"

Na sportskom portalu ARD-a sportschau.de u trenutku pisanja ovog članka je najava utakmice Bayern – Dinamo bila prva vijest – pod naslovom ''Bayern protiv svoje hrvatske slike i prilike''. Ipak se napominje da je ''Dinamo samo statistički hrvatski ekvivalent'' FC Bayernu, s obzirom na ''impresivnu seriju'' od 45 utakmica bez poraza. Sportschau je već jučer objavio opširnu analizu tamne strane zagrebačkog kluba u ovom trenutku: ''Dinamo i Mamić-klan''.

Novinar Christian Mixa piše kako ''svjetski nogomet u ovom trenutku nudi dovoljno materijala za pravi gospodarski krimić: sumnje u korupciju, uhićenja u otmjenim hotelima, racije i istražni postupci sve do šefovskih katova u FIFA-i i UEFA-i. Još jedan komad s negativcima trenutačno se izvodi kod Dinama iz Zagreba'', piše Mixa te u nastavku navodi do sada poznate detalje (i sumnje) u istrazi protiv braće Mamić.

"Hrvatski Messi"

Sportski aspekti su u prvom planu članka koji je objavio Die Welt: ''Duel s hrvatskim Messijem''. Berlinski list piše kako će Bayern odmjeriti snage s autsajderom Dinamom u čijim redovima igra i jedan supertalent – Ante Ćorić. ''Jedanaestogodišnjaci katkada moraju donijeti vrlo teške odluke. Hoću li uzeti Chelsea? Bayern? Ili Salzburg? Pravu ekipu za duel s najboljim prijateljem mora se dobro odabrati.'' Ali Ante Ćorić ili ''hrvatski Messi'', kako ga naziva Die Welt, kao 11-godišnjak nije morao izabrati neki od tih klubova na ekranu – već u stvarnom životu.

>>'Skandal klub Dinamo u Ligi prvaka! Mamić optužen za utaju, a moćniji je i od Šukera'

>>Dolaze problematični 'egzil boysi', a dio BBB-a želi 'posjetiti' Grobare

Komentara 4

MA
magnum2013
16:59 29.09.2015.

Da se VL osvrće samo na pisanje njihovih istomišljenika iz D to nam je jasno. Nema zamjerke što ne prenose pisanje i poštenijih medija iz D. To im nije cilj. Koji smo u sportu proveli vani veliki niz godina vrlo dobro znamo tko je ARD, SZ i C. Mix. Uključite svake večeri Deutshe velle pa ćete čuti i "istinu" o Hrvatskoj.Čudi me jedino što su ovdje navedeni i SPORTSKI ASPEKTI i napisi o današnjim sudionicima utakmice LP. No mi hrvati smo takovi, a braća su nam svi oni koji su protiv Dinama i koji posebno vole članke sroćene iz pera "novinara" VL.

Avatar AlenkaBratušek
AlenkaBratušek
18:26 29.09.2015.

Šteta da na golu nije golman bosanske reprezentacije Handanović jer naprijed bayernovi napadači ne mogu toliko zabiti koliko ovaj otraga može popiti!

DE
derin
18:05 29.09.2015.

Stvarno moraš imati debeli obraz da želiš igrati lp, pa te velike europske novine brutalno ogole i upoznaju civiliziranu Europu s lakrdijom kojom ova braća rade u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije