Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjetnik iz Münchena

Pilić je svaki dan u kontaku sa Srbima

'pixsell-hrvatska-split-07.07.2010.-split- kuca slave splitskog sporta stvari nikole pilica u kuci slave splitskog sporta Photo: Nino Strmotic/PIXSELL'
'Nino Strmotic/PIXSELL'
07.07.2010.
u 20:40

Nikola Pilić, veliki Splićanin, rasprodao svu svoju splitsku imovinu. Stan na Trsteniku navodno je od Pilića kupio njegov prvi susjed, još jedan splitski velikan, Toni Kukoč

Naviru uspomene na 2005. godinu i Bratislavu slave hrvatskog tenisa kada je Hrvatska osvojila Davisov kup. Od te ekipe samo je Ljubičić tu. Karlović i Ančić su ozlijeđeni, Ivanišević je "revijalac", a Nikola Pilić je s druge strane.

Savjetnik je reprezentacije Srbije. Kada su kuglice i rezultati spojili Hrvatsku i Srbiju vjerojatno mu je to bio najgori dan u životu. Još kad je njegov Split određen za domaćina susreta...

Dodatak u ugovoru

– Koristim dodatak u ugovoru u kojem piše da na moje usluge ne računate igra li Srbija protiv Hrvatske ili Njemačke – kazao je savjetnik Pilić predsjedniku srpskog saveza Živojinoviću.

I bi tako, Pilić je ostao u Münchenu. Teško mu je, ali izbjegao je dolazak u Split. Da se igralo u Zagrebu, možda bi došao. Ne bi odjenuo majicu na kojoj piše Srbija, ali bi došao. No, u svoj Split nije htio.

Nije htio čuti da mu netko viče "izdajniče", čovjeku njegova ugleda i sportske karijere to jednostavno ne treba. I pametno je procijenio. Ipak, u kontaktu je s reprezentacijom Srbije.

– Čujemo se svaki dan, u vezi smo ne samo zbog Davisova kupa. Oduševljen je što smo imali dobar doček u Splitu, žao mu je što se nije pojavio. Nedostaje nam, ali duhom je s nama. Pitao me i za zdravlje hrvatskih tenisača – kazao je srpski izbornik Bogdan Obradović.

Lažne medalje i reket

Jedan od najvećih splitskih sportaša svih vremena sa svojim gradom danas baš i nema velikih veza. Rasprodao je svu imovinu koju je imao u Splitu, stan na Trsteniku navodno je kupio njegov prvi susjed, još jedan velikan, Toni Kukoč.

Jedina poveznica ostala je Kuća slave splitskog sporta. U njoj su trenutačno 23 najveća splitska sportaša, Pilić je ušao unutra potkraj prošle godine zajedno s Tomislavom Ivićem, Damirom Šolmanom i Dragicom Palaversom-Mijač. Nije došao na inauguraciju, opravdao se operacijom.

U njegovoj vitrini su knjige o uspjesima, slike... I jedan reket i nekoliko medalja. Sve lažno, reket je od Jelene Kostanić, medalje je donio netko od teniskih zaljubljenika. Pilić je obećao donirati svoje uspomene, valjda će to i učiniti. Da ostane neki njegov trag u Splitu.

 

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
23:27 07.07.2010.

pilic tipicni yugosloven

DA
dankedeutschland
23:54 07.07.2010.

izmedju redova ovaj clanak hoda finu granicu izmedju neukusnog izvestavanaj i poziva na linch.covece probudi se, zivimo u 21 veku!

TR
trnjanac
08:03 08.07.2010.

prodana dusa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije