Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLIT CO

Piksi: I kontra Cibone u subotu idemo na pobjedu

17.11.2008.
u 16:58

Novi pothvat u Novome Mestu protiv domaće Krke ostvarili su splitski košarkaši. Tamo su žuti došli do pete pobjede (79:86) uz tri poraza u gostima, što je zacijelo značajan uspjeh momčadi koja polako grabi prema gornjem domu Regionalne lige.

Drugo bolje nego prvo
– Odigrali smo mnogo bolje u obrani i napadu nego što je to bilo u Novom Sadu. Prvo poluvrijeme nije bilo onakvo kako smo se dogovorili i nije nam baš polazilo za rukom zaustaviti brzu igru domaćina i njihove prijetnje za tri poena. Međutim, u drugom poluvremenu, kada smo nakon dogovora u svlačionici zaigrali čvrsto u obrani, voda je krenula na naš mlin. Tako smo u zadnjoj četvrtini, koju smo dobili sa 15 naprama 27, uspjeli utakmicu riješiti u svoju korist – obrazložio je trener Slobodan Subotić svoje dojmove treće uzastopne pobjede i druge u gostima.

Ovaj put nije kao ranije odlučio jedan igrač ili jedna lopta, nije se pobjeda lovila u posljednjim trenucima susreta. Brunne je bio posebno inspiriran, odigrao je svoju najbolju utakmicu u žutom dresu.

Francuz je došao nekoliko dana prije natjecanja i trebalo mu je vremena da se prilagodi novoj sredini i suigračima, pohvata sve konce igre i usvoji taktičke zamisli trenera Slobodana Subotića Piksija.

– Pokazao je Brun što sve može i zna. Uz svoja 22 pogotka, ugradio je u pobjedu šest od ukupno 13 naših trica i time pokazao zašto je doveden – izdvojio je Bruna strateg Splićana, ali je pri tome spomenuo i učinak ostalih, osobio Amerikanca Granta.

On je sa 14 pogodaka i 12 skokova bio uz bok Brunu. Solidne dionice odradili su i već standarno dobri Siniša Štemberger, Shannon i Vrkić. Posebno veseli dobra igra mladog i talentiranog Šibenčanina kojemu mnogi proriču svijetlu košarkašku budućnost. Naravno, potrebno mu je još iskustva, što više odigranih velikih utakmica.

Nabrojio je Piksi tako najzaslužnije te dodao da se i u gostima može do pobjede kada više igrača postigne očekivanu razinu u individualnom i ukupnom učinku.

Tražit će se karta
Krka je tako već arhivirana. U Split, u dosad nepokorenu košarkašku tvrđavu na Gripama, stiže klub iz hrvatske metropole, Cibona. Zbog pet pobjeda u osam kola i dobrih igara koje pružaju žuti, dvorana na Gripama bit će, ne treba sumnjati, krcata kao šipak. Bit će to jedna od onih utakmica za koju će se tražiti karta više. Piksi i njegovi košarkaši zasada na svom parketu imaju stopostotni učinak.

– Uvijek igramo na pobjedu, tako će biti i u subotu – riječi su trenera Slobodana Subotića.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije