Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA - NJEMAČKA 2:3

Petzschner srušio san o četvrtfinalu

Marin Čilić  (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/10
06.03.2011.
u 14:53

Marin Čilić svladao je Nijemca s 3:0 u setovima - 6:2, 6:3, 7:6 (6). Izbornik Prpić najavio je Karlovića u petom, odlučujućem meču.

Hrvatski će tenisači igrati za ostanak u Svjetsoj skupini Davisova kupa, Njemačka je u zagrebu slavila s 3:2. Nakon što se u posljednji dan ušlo s vodstvom Nijemaca od 2:1, Marin Čilić u prvom je pojedinačnom meču svladao najboljeg gostujućeg igrača Philippa Kohlschreibera (6:2, 6:3, 7:6(6)), izbornik Goran Prpić u posljednjem je dvoboju na teren poslao Ivu Karlovića koji je u tri seta (6:4, 7:6(3), 7:6(5) izgubio od  odličnog Philippa Petzschnera.

- Odigrao je odličan meč, baš onako kako meni nije odgovaralo. 'Ušao' mi je u servis u prvom gemu meča gdje sam izgubio servis, te u tie-breaku drugog seta. Vratio sam 0:2 u trećem setu, borio sam se i dao sve od sebe - govorio je nakon poraza razočarani Karlović.

- Odluku da će igrati Karlović, a ne Ivan Dodig donio sam ujutro nakon razgovora s igračima. Sve ga je boljelo, imao je upalu mišića, moja je procjena bila da ne može na vrhunskoj razini odigrati cijeli meč. Čim bi meč trajao dulje, on bi gubio sve više snage - objasnio je svoju odluku izbornik Goran Prpić.

Inače, Marin Čilić odigrao je odličan meč protiv Kohlschreibera, još jednom dokazao da je apsolutno prvi reket naše reprezentacije i njen glavni oslonac. .

- Protiv ovakvo razigranog Čilića ne možeš puno napraviti - govorio je nakon nakon susreta njemački izbornik Patrik Kuhnen. 

- Ovo je bila teniska rapsodija. Puno sam puta igrao sa Kohlschreiberom, znam što trebam činiti kad igram protiv njega. Florian Mayer bio mi je dosta nezgodniji suparnik, raznovrsniji je u igri, može igrati nekoliko tipova tenisa a posebno je nezgodan za nas visoke igrače jer odlično vraća servis - govorio je nakon susreta Marin koji je probleme u meču imao početkom trećeg seta, kad je kod 2:0 jedini put izgubio svoj servis. 

Nakon što je zaostajao 1:3 u tie-breaku, sve nakon tog trenutka bilo je na njegovoj strani. Prvu meč-loptu poslao je u aut, na drugu je napravio dvostruku servis-pogrešku, no treća je bila ona prava.

Komentara 34

EU
EuroAzija
18:34 06.03.2011.

Eh šta nam vrijedi fenomenalni Čilkan kad je Prpić Slovenac, glup ko dva kurca, ponovno je uspio usrat motku! Karlović nikad niti nije bio igrač, a danas vidimo na šta je spao kad mu više ne ide servis, igra je nepostojeća, čovjek ne zna backhand udarit, strava!

EU
EuroAzija
13:41 06.03.2011.

Šta nam vrijedi i Čilićeva pobjeda kad će tikvan Prpić protiv Mayera staviti katastrofalnog Karlovića....jad i bijeda od izbornika!

OB
-obrisani-
18:10 06.03.2011.

I sranje Srbov, ki je slovenska. dimne cevi za arašide! da je njegova mati pa ima kaj za jesti, medtem ko gledate dobro jutro Hrvaška. moj oče fuck v Bosni v anus. Jaz sem zaostal debilno podgana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije