Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ten Cate pamti Bišćana

Petrović: Zajec me zvao za pomoćnika

Flak Petrović Cate
VL
02.07.2010.
u 10:03

- Dobro poznajem Messija, igra vrlo dobro, samo mu nedostaje pogodak. Odvest će Argentinu u polufinale – rekao je Ten Cate.

Gdje ste, prijatelji! – ispalio je Željko Petrović, nekadašnji nogometaš Dinama (generacija Bobana, Šukera, Škrinjara), na crnogorskom dijalektu. Petrović je u društvu nizozemskog trenera Henka ten Catea (trenirao Ajax, a bio je pomoćnik Rijkaardu u Barceloni te Hiddinku u Chelseaju) koji ima noćnu moru kada mu spomenete Dinamo.

– Dva ste me puta izbacili, kad mi spomenete Dinamo, odmah mi je loše – ozbiljno je lice napravio Ten Cate.

Preko njegova MTK Croatia se 1999. golovima Josipa Šimića plasirala u Ligu prvaka, a 2007. je u Amsterdam Areni Dinamo pobjedom 3:2 izborio plasman u Uefinu ligu, tada se Zdravko Mamić skinuo na aerodromu.

– Momčad iz 1999. bila je sjajna. Prosinečkog svi znamo, ali Bišćan je tada igrao fantastično. On je velik igrač – kaže Ten Cate.

Bila je to jedna od najboljih Bišćanovih predstava.

Ten Cate i Petrović rade za nizozemsku televiziju.

– Brazil je favorit, navijamo za Nizozemce, ali Brazil je jednostavno prejak – uglas će obojica.

Argentina ili Njemačka?

– Ha, ha, Nijemci su uvijek Nijemci – kaže Petrović, koji je na kraju otkrio malu pikanteriju:

– Zeko me zvao da mu budem pomoćnik u Dinamu, ali nijesam mog'o, želim biti prvi trener.

Komentara 1

SE
senior
18:33 02.07.2010.

Željko je bio Dinamov igrač te mu Zagreb i Dinamo nisu nepoznanica. Čovjek koji je radio i učio sa Martinom Jolom u HSV i Gullitom u Feyenoordu bi sa nizozemskom školom i filozofijom nogometa dobro došao Dinamu. Uostalom i danas smo na svjetskom nogometnom prvenstvu vidjeli kako igraju nizozemski igrači protiv favoriziranih brazilaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije