Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ MILOSTI

Petriću dvije ili čak tri utakmice kazne!

09.02.2009.
u 12:16

Dopredsjednik Njemačkoga nogometnog saveza (DFB) Reiner Koch potvrdio je za Hamburger Abendblatt da će Mladen Petrić biti primjereno kažnjen za prvi crveni karton u životu.

Hrvatski je reprezentativni napadač u 76. minuti bundeligaškog gostovanja kod Karlsruhea domaćeg igrača Marca Engelhardta impulzivno odgurno držeći pritom previsoko podignut lakat. Iako je domaći nogometaš teatralno pao, a prije toga serijom udaraca i držanja isprovocirao Petrića, najbolji strijelac HSV-a neće uživati olakotne okolnosti pri prosudbi Disciplinske komisije DFB-a, zaključuje Abendblatt.

Sportski direktor HSV-a Dietmar Beiersdorfer javno je zatražio od nadležnoga saveznog organa da Petrića kazni minimalno, samo jednom utakmicom suspenzije, jer da njegov igrač jednostavno nije skrivio crveni karton.

- Vidio sam detalj na videu barem dvadeset puta. Mladen se okrenuo i odgurnuo suparnika dlanovima, a ovaj je potom teatralno pao kao da je dobio udarac u glavu. Ako ništa drugo, Mladen mora barem biti dobiti zadovoljštinu minimalnom disciplinskom kaznom - veli sportski direktor.

Ne misli, međutim, tako Reiner Koch, dopredsjednik DFB-a čiji stav posebno zaslužuje težinu ako se zna da je dotični gospodin do 2007. godine radio kao šef DFB-ova disciplinskog organa.

- Svejedno je čime je Petrićev potez rezultirao, ostaje namjera koja je dovela do isključenja. Disciplinska komisija će presuditi kao što je običaj u takvim slučajevima - prognozira ekspert DFB-a.

Prevedeno to znači da će Petrić morati pauzirati najmanje dvije (Arminia i Bayer), a možda čak i tri iduće prvenstvene utakmice.

U HSV-ov se kadar zato vraća Ivica Olić, koji je upravo odradio drugu utakmicu suspenzije zbog obračuna s Hoffenheimovim veznjakom Carlosom Eduardom tijekom pripremne utakmice u španjolskoj La Mangi. Priliku će tako nastaviti dobivati i Peruanac Paulo Guerrero, koji se navikao živjeti u sjeni raspucanoga hrvatskog dvojca u napadu HSV-a.

Petrić je još jednom izložio vlastitu stranu ispričavši da je nakon utakmice išao u sudačke svlačionice raščistiti situaciju s djeliteljem pravde Thorstenom Kinhhöferom.

- Zanimalo me je li sudac vidio udarac laktom. Možda je tako to iz daljine izgledalo, ali udarca laktom nije bilo. Naprosto me zanimalo čime sam zaslužio crveni karton, obzirom da mislim da smo obojica trebali proći jednako, i to sa žutim kartonima - rekao je hrvatski nogometaš dodavši:

- Reagirao sam naglo jer sam bio iživciran Engelhardtovim navlačenjem i udarcima. Još me više iživciralo što sam zbog bezvezne sitnice dobio crveni karton.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije