Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Petrić: Van Nistelrooy je svjetska klasa, pomoći će

Mladen Petrić
AFP
25.01.2010.
u 11:09

Mladen Petrić (29), napadač hrvatske nogometne reprezentacije i bundesligaša HSV-a, dao je intervju Revier Sportu, esenskom sportskom listu koji izlazi dva puta tjedno.

Prvi gostujući poraz ove sezone u Bundesligi upisali su nogometaši HSV-a predvođeni Mladenom Petrićem u Dortmundu kod Borussije, baš u utakmici protiv kluba iz kojeg je hrvatski reprezentativac prešao u redove hamburške momčadi.

- Utakmicu smo, ne znam zašto, prestali igrati već u prvome poluvremenu. Dortmund je pametno stigao do pobjede. Zacementirali su se u obrani i čekali naše pogreške. A njih je bilo napretek.

Je li taj poraz posebno bitan budući da ste utakmicu izgubili od izravnog suparnika za plasman u Europsku ligu?

- Rekao bih da ovaj poraz peče zbog tri stvari. Nismo uspjeli pobijediti, nismo zadržali priključak s vodećim momčadima i nismo napravili veći bodovni razmak od onih koji su iza nas. Sve to nosi gorak okus.

U Dortmundu odbijaju potvrditi da ih zanima plasman u Europsku ligu. Koje je vaše mišljenje, može li Borussia izboriti to natjecanje?

- Nastave li igrati kao proteklih tjedana, realni su kandidati za to. Pobijedili su u svojih šest posljednjih utakmica, a nastave li nizati takve rezultate, onda to u svakom slučaju zaslužuju.

Iznenađuje li vas u što se Borussija razvila u godinu i pol dana koliko vas nema ondje?

- Zapravo i ne. Taj je razvoj započeo pod vodstvom Thomasa Dolla, kada smo igrali finale Pokala DFB (sezona 2007./08., op.a.), a prošle je sezone nastavljen. Njihov je napredak vidljiv i ne čudi da su ove sezone još i bolji.

Osvrnimo se kratko i na HSV. Kako biste ocijenili dolazak Ruuda van Nistelrooya?

- Drago mi je zbog njega. On je napadač svjetske klase koji će nam sigurno pomoći - zaključio je Petrić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije