Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Letonija - Hrvatska 0:3

Petrić Bilićev adut, Grke čeka pakao!

Letonija - Hrvatska
Foto: Željko Hladika/PIXSELL
1/5
03.09.2010.
u 21:47

Pričali smo dosta kroz tjedan i pripremali Petrića za utakmicu - rekao je Bilić koji je nakon dugo vremena doživio skandiranje navijača

Bit će onih koji će govoriti "ovo je samo Letonija", ali Slavenu Biliću trijumf u Rigi, na startu kvalifikacija za prvenstvo Europe 2012. godine, je velik. Pao mu je veliki teret, mjesecima je živio s neodlaskom na Svjetsko prvenstvo, već dugo nije čuo skandiranje "Slaven Bilić, javi se". A Hrvatske je kroz Rigu projurila trijumfalno, tih 3:0, bez obzira što se Letonija predstavila kao skromna momčad, koja je zaprijetila dva puta, odzvanja.

- Sretni smo i zadovoljni, ovo gostovanje smo detektirali, ne samo zbog starta, kao najteže gostovanje. Bili smo pod pristiskom, pod padom samopouzdanja zbog toga što se nismo plasirali na Svjetsko prvenstvo. Sami sebi smo stavili odgovornost da moramo startati uspješno. Ova Letonija nije slaba momčad, ovdje je u prošlim kvalifikacijama samo Grčka lako pobjedila, svi ostali su se mučili - kazao je Bilić.

Njegovi igrači kontrolirali su utakmicu svih devedeset minuta. U početku lopta nije htjela u gol, ali Bilić je vjerovao da je samo pitanje trenutka. Priču je otvorio Petrić, potvrdio Olić, a krasnim pogotkom zaključio kapetan Srna.

- Od starta smo ušli u utakmicu kako smo htjeli, da pokušamo skratiti teren, da zaustavimo njihove kontre i polukontre i da ne radimo glupe prekršaje. Tražili smo strpljivost, da što hitrije dođemo na bokove na kojima smo imali suprotne i iste noge. Stvarali smo višak, oni se branili dobro, ali bili smo strpljivi. Gol je sve otvorio. Igračima sam na poluvremenu kazao da moramo što prije dati drugi gol, da se ne dovedemo u situaciju da se nesvjesno povlačimo pred kraj utakmice. Jednostavno, htio sam da sve što prije riješimo - rekao je Bilić.

Petrić je bio ključar pobjede. Petrić koji Biliću nije u vrhu top liste omiljenih igrača. Ali, dao mu je prigodu u nezgodnom trenutku, pokazao da mu vjeruje. A iza Petrića je bio ružan tjedan.

- Kod njega nije bilo melankonije. Notirala se priča o propalom transferu, ali Petra je stabilan u glavi. Pričali smo dosta kroz tjedan, pripremali ga za ovu utakmicu, a on je sve odlično iskoristio. Cijelu situacije je iskoristio da bude maksimalno motiviran - kazao je Bilić.

Priznao je da je bio veliki pritisak. Neodlazak na SP ipak je bio veliki ožiljak naciji koja nogomet obožava.

- Ne krijem da je bio pritisak, ne samo meni. Svi smo imali pritisak, ali on nam je donio zajedništvo. Svi smo bili fokusirani na ovu utakmicu, pa devet mjeseci smo se spremali za ovo, čekali tu utakmicu - kaže Bilić.

Odmah se okrenuo Grčkoj. Opet ključna utakmica. Svaka je ključna, Bilić je svjestan da igra kvalifikacije života.

- Imamo plan, bit će nekih promjena. Neke izvedbe u Letoniji dovest će nas u slatke brige, morat ćemo poštivati ovu utakmicu, ali nećemo odstupiti od plana kojeg smo imali. Ovo je potvrda igračke širine koju imamo - zaključio je Bilić.

Ključne riječi

Komentara 101

LI
linder
22:15 03.09.2010.

nema Slovenca, SLO gubi 0:1 BRAVO Slovenija

RI
Risnjak
22:15 03.09.2010.

Za one koji se pitaju gdje je EU Pekinez....eto doma place krokodilske suze Zlovenija - Sjev. Irska 0:1 buahahaha... bravo kekeci, samo naprijed !

HR
hrvatska8
21:54 03.09.2010.

evo opet ovaj glupi eu janez.daj majke ti odi si na DELO.tamo pljuj po svemu sto je hrvatsko!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije