Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MASTERS 1000

Petra Martić porazila 12. tenisačicu svijeta i plasirala se u četvrtfinale Madrida

Rijeka: Billie Jean King Cup teniski turnir, dvoboj tenisačica Hrvatske i Njemačke, Martić/Lys
Nel Pavletic/PIXSELL
01.05.2023.
u 23:35

Martić će u četvrfinalu igrati protiv bolje iz ogleda prve igračice svijeta Poljakinje Ige Swiatek i Jekaterine Aleksandrove

Hrvatska tenisačica Petra Msrtić plasirala se u četvrtfinale WTA turnira iz serije "masters 1000" u Madridu, ona je u susretu osmine fnala svladala Čehinju Barboru Krejčikovu sa 6-3, 7-6 (1) nakon sat i 55 minuta igre.

Martić je odlično otvorila susret i povela sa 3-0 te prednost "breaka" držala sve do sedme igre kada je pala u krizu servisa što je Krejčikova iskoristila. No, odmah u sljedećoj igri naša je igračica stigla do nove prednosti koja joj je bila dovoljna za osvajanje prvog seta.

Kada je Martić "breakom" orvorila i drugi set činilo se kako će brzo do pobjede. No, sredinom seta ponovila se situacija iz prve dionice, Krejčikova je vratila "break" i poravnala na 3-3 samo da bi Martić uzvratila u sljedećoj igri za novu prednost. Kod vodstva 5-3 Martić je imala dvije meč-lopte na servis Čehinje, no Krejčikova se uspjela izvući i zatim je krenula dramatična završnica.

Martić je kod servisa za meč stigla do 30-0, ali ne i meč-lopte, Krejčikova je izjednačila na 5-5, pa povela sa 6-5, a onda imala i četiri set-lopte na servis naše igračice. Nakon više od 10 minuta borbe u 12. gemu drugog seta Martić je ipak izborila "tie-break" u kojemu je Krejčikova osvojila prvi poen, ali je Martić uzvratila sa sedam uzastopnih za konačno slavlje.

Martić će u četvrfinalu igrati protiv bolje iz ogleda prve igračice svijeta Poljakinje Ige Swiatek i Jekaterine Aleksandrove. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije