Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na facebooku

Peticija građana: Zabranite Wolfgangu Starku da sudi!

'Croatia\'s Vedran Corluka (R) reacts after receiving a yellow card by referee Wolfgang Stark of Germany during their Group C Euro 2012 soccer match against Spain at the PGE Arena in Gdansk June 18, 2
'KAI PFAFFENBACH'
20.06.2012.
u 17:41

Pokretači peticije poručuju da traže zabranu suđenja za Wolfganga Starka za sve buduće utakmice iznad općinskih natjecanja

Nakon utakmice Hrvatske i Španjolske nezavisna građanska inicijativa pokrenula je na Facebooku peticiju da se njemačkom sucu koji je oštetio vatrene, Wolfgangu Starku zabrani suđenje. (http://www.facebook.com/events/482349475112923/)

U samo jednom danu prikupljeno je čak 4000 potpisa, a organizator peticije je grupa UEFA shame on you, EURO is destroyed Hrvoje Macan

U opisu peticije stoji:

Wolfgang Stark ima 42 godine, njemački je sudac i bankarski službenik iz Landshuta. U životopis može slobodno dodati da je izbacio Hrvatsku s Eura. Prvo nije vidio Ramosov divljački start đonom na Marija Mandžukića, a potom ni Busquetsovo povlačenje za dres Vedrana Ćorluke koje se vidjelo s vrha tribine.

Španjolski mediji su složni – Stark je pogriješio. Trebao je suditi dva penala. Njemački mediji idu korak dalje. "Stark je izbacio Hrvate s Eura", piše ugledni njemački dnevnik Bild koji je Starka ocijenio jedinicom. Bundesligaški igrači proglasili su ga najlošijim sucem lige.

– Sada vidite i zašto – dobacio je Danijel Pranjić u prolazu nakon jučerašnjeg poraza. No to nije prvi put da Stark tako loše sudi.

Nedavno ga je nakon utakmice za ulazak u Bundesligu između Fortune i Herthe udario Kobiašvili. Hrvatski stoper Andre Mijatović rekao mu je da je kreten. Stark je sve to ispričao na saslušanju i igrači su kažnjeni. Stark je morao izaći sa stadiona u pratnji policije nakon te utakmice.

A sudac koji sudi Euro malo prečesto izlazi sa stadiona u pratnji policije. Na U-20 SP-u 2007. godine sudio je polufinale između Čilea i Argentine. Potpuno je izgubio kontrolu, Čileancima dodijelio sedam žutih i dva crvena kartona dosudivši 53 prekršaja. Nakon utakmice jedva je izbjegao linč mladih Čileanaca. Ponovno ga je ispratila policija...

Pokretači peticije poručuju da traže zabranu suđenja za Wolfganga Starka za sve buduće utakmice iznad općinskih natjecanja.

Nestručnost i prijevara na dijelu! Ako sada ne reagiramo, ovo će nam se dogoditi još jednom!

 

Komentara 10

DU
Deleted user
18:33 20.06.2012.

Rekli bi u jednom selu kraj ZG: Sudac koji slabo sudi mora vraški dobro trčati kroz kukuruze!

Avatar poljicanin
poljicanin
19:08 20.06.2012.

Pa otkada je "penal" stoposto u golu?Koliko smo tih "stopostotnih" zabili Turcima prije četiri godine?Ovaj nogomet kao da je postao ženski sport,stalno nekakvo cmizdrenje i traženje krivaca umjesto da se ponašaš muško i dostojanstveno i u porazu!

GO
golo
18:13 20.06.2012.

opet da ponovim, ovo je sve maslo od platinia, platini je u takovom polozaju da mora znati da li sudac ima dovoljno sposobnosti ili ne, dakle kada je platini odobrio ovoga on je gori osd suca, dakle namjerno je upropastioo hrvatsku i tako bi ucinio i nekom drugom malom narodu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije