Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMOSTREL

Pereglinu svjetski rekord na Europskom kupu!

10.11.2008.
u 18:32

Članovi PGSD-a Zagreb pobjednici su trećeg Europskog kupa u samostrelu, održanog u brodskoj teniskoj dvorani. Zagrepčani su osvojili 1792 boda, nadmašivši tako gradske suparnike iz Dubrave na drugom i prvi sastav reprezentacije Hrvatske na trećem mjestu.

Nakon što su u posljednji trenutak odustali svjetski prvaci Francuzi te Česi, natjecanje je umjesto očekivanih 30 okupilo 21 strijelca iz Mađarske, Rusije i Hrvatske.

To, međutim, nije umanjilo kvalitetu samog turnira, o kojoj dovoljno govori podatak da su strijelci u tri navrata pogađali apsolutnih 300 krugova. Osobito se istaknuo juniorski prvak Domagoj Pereglin, koji je s oborenih 1196 krugova nadmašio svjetski rekord!

– Natjecanje je bilo na vrhunskoj razini, čak deset natjecatelja pogodilo je više od 1180 krugova, što je u samostrelu vrhunski rezultat. Svojim drugim mjestom zadovoljan sam, iako bi možda bilo još bolje da nisam puno energije potrošio na organizaciju – rekao je Brođanin Željko Tijan.

U seniorskoj su konkurenciji prva mjesta osvojili Branka Pereglin (PGSD Zagreb) s 1190 i Andrej Krstinić (DUB Malinska) s 1191 krugom.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije