Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI STRANAC

Perasović: Lafayette odlično igra u obrani, svi će ga brzo zavoljeti

02.11.2011, Arena Stozice, Ljubljana, SLO, Basketball EL, Gruppe D, KK Union Olimpija (SLO) and Asseco Prokom Gdynia (POL), im Bild  Aleksandar Capin of Union Olimpija vs Oliver Lafayette of Asseco Prokom Gdynia during basketball match between KK Union Ol
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
10.07.2014.
u 08:29

- Oliver je odličan obrambeni igrač. U napadu voli ići na koš, premda je na nekim utakmicama imao i mnogo asistencija. Ulazio je s klupe i kada bi god ušao napravio bi preokret - istaknuo je Perasović.

Američki razigravač Oliver Lafayette (30) bit će drugi stranac koji je igrao za hrvatsku košarkašku reprezentaciju, nakon Dontayea Drapera. I dok je Draper igrao u Hrvatskoj (Cedevita), Oliver Lafayette nema baš nikakve veze s Hrvatskom, osim što je 2013. imao ponudu Cedevite, ali nikad nije došao. Profesionalnu karijeru počeo je u Fort Wayneu odakle je otišao u NBA ligu, u Boston.

Kratko u Beogradu

No, ondje se zadržao samo šest mjeseci. U listopadu 2010. godine potpisao je za beogradski Partizan, ali je ugovor nakon mjesec dana raskinut pa se Oliver vratio u svoj prvi klub Fort Wayne.

- Nakon što sam imao prosjek od 16 koševa po utakmici za Fort, na četiri mjeseca angažirao me turski Beşiktaş, no ugovor nikad nisam potpisao jer sam se baš u tom trenutku ozlijedio - rekao je Lafayette.

Od 2011. do danas igra u Europi. Bio je član Maccabija, Prokoma, Efes Pilsena, Žalgirisa te lani Valencije. U novoj sezoni igrat će za grčki Olympiacos.

- Prvo smo napravili selekciju od 50 Amerikanaca, a onda smo popis suzili na desetak. Od tih desetak neki su već imali putovnice drugih zemalja, nekoliko ih je bilo ozlijeđeno pa je izbor pao na Lafayettea - rekao je Nikša Prkačin, direktor reprezentacije.

Najbolje ga ipak poznaje Velimir Perasović koji mu je bio trener u Valenciji.

- Oliver je odličan obrambeni igrač. U napadu voli ići na koš, premda je na nekim utakmicama imao i mnogo asistencija. Ulazio je s klupe i kada bi god ušao napravio bi preokret. Jasno, nije bio zadovoljan time što ulazi s klupe, ali to nezadovoljstvo držao je u sebi. Bio je igrač baš po mojem ukusu - istaknuo je Perasović.

Ponosan i počašćen

Kakav je Oliver kao osoba?

- Izvanredan dečko. Discipliniran prije svega. Svi suigrači su ga voljeli, s njim nikad nisam imao problema - zaključio je Perasović.

Oliver se iznenadio pozivom iz Hrvatske.

- Kada me Prkačin nazvao i pitao želim li igrati za Hrvatsku, osjećao sam se ponosno i počašćeno - rekao je Lafayette. S Valencijom je lani osvojio Europski kup.

>>Repeša objavio konačni popis za SP: Draper otpao iz momčadi

Komentara 1

NE
neki
13:52 10.07.2014.

Trebali ste zvati Ppovića i Planininća, ili barem Marinellija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije