Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KHIMKI SLAVIO 80:73

Perasović: Imali smo 'prekratku' klupu da bi iznenadili Khimki

Samo Udrih
AFP
28.01.2010.
u 20:07

Košarkaši Cibone startali su porazom u Top 16 Eurolige. Ruski Himki je na svom parketu slavio pobjedu, makar se Cibona velikim dijelom utakmice dobro držala.

Koliko Samo Udrih može pomoći Ciboni pokazalo je gostovanje kod ruskog Khimkija. Dok je Slovenac imao snage i izbjegavao peti prekršaj vukovi su bili u potpunom egalu. Nakon što je posljednja prinova hrvatskog euroligaša sjeo na klupu, Khimki je serijom 18:3 otišao na 77:62 i osigurao pobjedu na startu Top 16 Eurolige.

- Odigrali smo dobre 32 minute i nakon toga ostali bez snage. Imamo 'kratku' klupu i ne možemo odigrati cijeli euroligaški susret na najvišoj razini. Uz probleme s ozljedama sinoć je i domaćin bio raspoložen – iskren je bio trener vukova Velimir Perasović.
Nakon što je bio prisiljen posjesti Udriha na klupu, Perasović nije uspio zadržati domaću momčad, koja je serijom 18:3 'pobjegla' na 77:62 i osigurala pobjedu (83:70) na startu Top 16 Eurolige.
Bez Dalibora Bagarića i sa "zakrpanim" Leonom Radoševićem, vukovi su se okrenuli vanjskoj liniji. Marko Tomas je vukao sve do posljednje četvrtine, ubacio 17 poena, 13 je dodao Jamont Gordon, a Bojan Bogdanović 12 poena. 
- Najviše problema imali smo s centarskom linijom domaćina kojoj nikako nismo mogli parirati – analizirao je Peras, pri tome ne misleći na Lukšu Andrića, koji je upisao 11 poena. Dubrovčanin je povukao kod 50:46, ubacio tricu, a zatim i odlično lažirao dodavanje na trici te u prodoru snažno zakucao za plus tri u trećoj četvrtini.

Ipak, u obrani nije bilo mase koja bi zaustavila snažnog centra Javtokasa (17 poena i 9 skokova), a litavsku večer upotpunio je Jankunas sa 15 poena. Iskusni ruski reprezentativac, Kelly McCarthy dodao je 17 i trener Scariolo, vlasnik europskog zlata sa Španjolskom, mogao je odahnuti.

Do tad je morao brinuti za pozitivno otvaranje drugog dijela Eurolige, pogotovo nakon što su cibosi u prvom dijelu izgradili dvoznamenkastu prednost. 

Odličan šut iza crte 6,25 Perasovih dečkiju unio je nervozu u redove domaćina, pa su tako Udrih, Bogdanović i Andrić uredno kaznili promašena bacanja, prekršaje u napadu i bačene lopte u aut za 32:22 u 17. minuti.

Nažalost, Scariolo je presingom i zonskom obranom brzopotezno vratio svoju momčad u igru, a u nastavku su vukovi imali snage do 32. minute.

Na kraju, Perasović može biti zadovoljan reakcijom momčadi koja je neugodan poraz od Hemofarma zaboravila gađajući trice 11/20 i na dobar način najavila gostovanje Caje Laboral u Zagrebu, 4. veljače. 

Ključne riječi

Komentara 2

OF
OFRANKO
10:05 29.01.2010.

Sramotno je da državna televizija ne prenosi utakmice hrvatskog kluba koji je među šesnaest u Europi. Važnije je prenositi drugu nogometnu španjolsku ligu. Bitno je ubrati od bedaka 78 kn mjesečno. Plaćajte ht agledajte nekaj drugo!!!

OB
-obrisani-
22:16 29.01.2010.

Očito da se netko nekome zamjerio čim prijenosa nije bilo. Nadamo se budućem prijenosu \"Kamena s ramen\" iz Pogane Vlake.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije