Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kobni reflektori

PBZ zbog duga blokirala račun Karlovčana?

Nogometni stadion u Karlovcu
Kristina Štedul Fabac/VLM
17.11.2009.
u 10:55

Novi predsjednik imat će puno posla da sredi financijsko poslovanje, no djelovanje kluba još nije ugroženo - NK Karlovac ima čak sedam žiro-računa!

Kada je NK Karlovcu odobren kredit od 6,8 milijuna kuna za uređenje stadiona, bilo je mnogo skeptičnih. No, ni oni najpesimističniji nisu vjerovali da će se klub s problemima suočiti prije nego što počne otplata!

Proturječne informacije

Međutim, jučer se gradom proširila priča kako je Privredna banka blokirala račun NK Karlovca zbog neotplaćivanja kamata. Zanimljivo je da smo iz samog kluba dobili potpuno proturječne informacije o istinitosti tih navoda. Direktor Krešimir Perković potvrdio nam je blokadu:

– Otplata rata kredita počinje 1. siječnja 2010. godine i tu dužnost preuzeo je Grad. No, za mjesečne kamate zaduženi smo mi, a ispalo je kako ih moramo plaćati već ove godine – potvrdio nam je Perković i objasnio da nisu uplaćene posljednje dvije rate.

No, klupski šef financija Vlatko Ivka tvrdi ne samo kako blokade nema nego, štoviše, da je nije ni bilo!

– Postojao je dug od nešto više od 90.000 kuna, međutim, hitno smo ga riješili i račun nije bio blokiran niti jedne sekunde – tvrdi Ivka.

Problem je ipak evidentan i isplata kamata bila je tema jučerašnjeg hitnog sastanka uprave, a neslužbeno saznajemo kako je jedna od mogućih opcija za rješenje sponzorstvo, i to upravo Privredne banke Zagreb!

S tom bankom Klub pregovara već neko vrijeme, no nema sumnje da su se isprva nadali konkretnoj pomoći koju bi uspješni prvoligaš zasigurno vratio reklamom, uz dobre igre na travnjaku. No, sada će zasigurno svi u klubu biti presretni pristanu li u Privrednoj banci Zagreb na sponzorstvo u onom iznosu koji bi ih "oslobodio" plaćanja kamata do kraja godine.

Valja reći kako, ako je došlo do blokade, susret Karlovca i Dinama ne bi bio upitan. Sportski klubovi često, upravo da bi izbjegli takve situacije, imaju više računa, a NK Karlovac doista se potrudio - saznajemo da ih ima čak sedam - u sedam različitih banaka!

Stalni problemi

Reflektori tako treći put bivaju neugodni po klub. Prvo su više mjeseci potrajali problemi s dobivanjem svih dozvola, potom su u derbiju s Hajdukom reflektori prestali raditi, a sada su doveli klub u dugove.

Oni koji su se nadali da će izravni televizijski prijenos utakmice Karlovca i Dinama pomoći klubu u saniranju aktualnih financijskih problema - prevarili su se. Iako državna televizija svaku svoju sekundu iznimno skupo naplaćuje, potpuno drukčije je kad je u pitanju plaćanje prava na prijenos.

NK Karlovac će tako za ovu utakmicu dobiti samo 30.000 kuna, dok izravna uključenja na susrete u emisiji "Volim nogomet" 'vrijede' doista sitnih sedam tisuća kuna. Nije čudno da se prvoligaški klubovi sve češće bune zbog aktualnih ugovora s Hrvatskom televizijom i smatraju ih vrlo nepovoljnima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije