Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOSIP PAVIĆ Umjesto o svojim bravurama vratar Mladosti govori o momčadi

Pavić: Vidljiv je uspon u igri Mladosti

13.01.2009.
u 10:11

Zatekli smo ga u kupnji cipelica za njegova sinčića Ivana koji već ima 15 mjeseci. Tata Josip Pavić u Zagrebu je malo dulje, ovo mu je četvrta sezona u Mladosti. Pa, iako je već tada, prilikom dolaska iz splitskog Jadrana, pokazivao da se radi o raskošnom vratarskom talentu (odlično je za hrvatsku reprezentaciju branio i na SP-u u Montrealu 2005.), njegove prošlosezonske (utakmice s Partizanom i Jugom) i ovosezonske obrane nedvojbeno ga izdižu u sam svjetski vratarski vrh.

Najbolja partija u sezoni
No, Pavić je skroman dečko i nerado će govoriti o svojim bravurama od kojih se suparničkim igračima diže kosa na glavi. U prvi će plan staviti momčad, eksplicitno kazavši:

- Radije bih da momčad pobijedi a da je ne branim nego da je obrnuto.

Ta rečenica dobro ilustrira i njegov odnos s iskusnim Franom Vićanom u hrvatskoj reprezentaciji i onaj s darovitim Matijom Jurinom u Mladosti. A hvale ga Ozren Bonačić, Ratko Rudić, Zoran Mustur, Jakov Sedlar...

- Lijepo je čuti sve te pohvale na moj račun, ali najbitnije je da momčad ima uspjeha. A mi smo protiv Hercegnovljana odigrali odličnu utakmicu i pružili najbolju partiju u ovoj sezoni. Praktično smo primili samo četiri pogotka jer preostala dva postignuta su kad je već utakmica bila odlučena - istaknuo je Pavić.

Smatra da je dobra igra mladostaša uz ostalo uzrokovana i kvalitetnim, iako napornim, šestodnevnim zimskim pripremama na Bjelašnici ponad Sarajeva.

Herceg Novi pravi test
- Bone (trener Bonačić - op. a.) i Vjeko (Kobešćak) su to odlično smislili. A kondicijski trener Pero Kuterovac sproveo je u djelo. Trčali smo po snijegu, skijali, potom vježbali u bazenu. Bilo je naporno ali sad se vide plodovi tog rada. Uspon u našoj igri je vidljiv, sad samo tako treba nastaviti, taktički se usavršavati i uigrati se. I stoga će gostovanje u Herceg Novome biti pravi test za nas - najavio je popularni Jozo, kojega još samo jedan ispit dijeli od diplome na Ekonomskom fakultetu u Splitu.

- Moram to završiti do kraja školske godine - odlučan je Pavić.

Osim vaterpolskih, rado pogleda i rukometne i košarkaške utakmice (nogometne rijeđe), ali najčešće na televiziji jer vremena za odlazak u dvoranu baš i nema. Treninzi su naporni, mora se učiti a tu je i - Ivan.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije