Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wimbledon

Pavić izbacio Mektića u dramatičnom meču od tri sata

Tennis: Wimbledon championships
Foto: /NEWSCOM
1/4
09.07.2023.
u 22:26

U nedjelju je nastupio i Ivan Dodig koji je Tajvankom Latishom Chan izborio plasman u osminu finala nakon što su u dvoboju 1. kola slavili protiv Indijca Rohana Bopannea i Kanađanke Gabriele Dabrowski

Hrvatski tenisači Mate Pavić i Nikola Mektić koji već treću godinu igraju zajedno u parovima, u Wimbledonu su u konkurenciji mješovitih parova stajali na suprotnim stranama terena. Nakon što su uspješno preskočili prvu rundu, ždrijeb ih je spojio već u drugom kolu. Nikola je igrao sa američkom Zadrankom Bernardom Perom, dok se Mate dogovorio s Ukrajinkom Ljudmilom Kičenok.

Nakon skoro tri sata dramatične igre i tri "tie-breaka" slavili su Pavić i Kičenok sa 2-1 u setovima izborivši plasman u četvrtfinale. Prvi set su dobili Mektić i Pera sa 7-6 (5), u drugom su Pavić i Kičenok uzvratili sa 7-6 (4), a u odlučujućem, trećem setu slavili su sa 7-6 (9). Vrlo lako se moglo dogoditi da pobjeda ode i na drugu stranu, no Nikola i Bernarda nisu iskoristili meč loptu na 9-8.

GALERIJA Đoković slavio 23. Grand Slam naslov

Tennis: Wimbledon championships
1/16

Hrvatsko - ukrajinska kombinacija će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika susreta Francuza Nicolasa Mahuta i Kazahstanke Anne Daniline, te Talijana Andrea Vavassorija i Ruskinje Ljudimile Samsonove.

U nedjelju je nastupio i Ivan Dodig koji je Tajvankom Latishom Chan izborio plasman u osminu finala nakon što su u dvoboju 1. kola slavili protiv Indijca Rohana Bopannea i Kanađanke Gabriele Dabrowski sa 6-7 (5), 6-3, 6-4. Dodig i Chan su već osvojili tri Grand Slama u mješovitom parovima - Wimbledon i dva Roland Garosa.

VEZANI ČLANCI:

Na travi All England Cluba slavili su 2019. nakon što su u finalu porazili Šveđanina Roberta Lindstedta i Latvijku Jeļenu Ostapenko, dok su Roland Garros osvojili 2018. i 2019. godine, a u oba pariška finala su pobijedili našeg Matu Pavića i Kanađanku Gabriele Dabrowski. U osmini finala slijedi im dvoboj protiv britanske kombinacije Joe Salisbury - Heatger Watson.

VIDEO Goran Ivanišević: 'Taj nesretni čovjek mi je uništio život...'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije