Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kladioničarska najava

Parižani pune mrežu hrabrih Ciprana

Lavezzi
Reuters/Pixell
04.11.2014.
u 11:00

APOEL je u tri ovosezonska nastupa u Ligi prvaka primio samo tri pogotka, no sada ih na Parku prinčeva očekuje prilično zahtjevan dvoboj

Nogometaši PSG-a nadomak su plasmanu u osminu finala Lige prvaka. Parižani uvjerljivo koračaju skupinom F gdje se još nalaze Barcelona, Ajax i APOEL. A upravo će ciparski predstavnik ove srijede gostovati na Parku prinčeva.

Prošli dvoboj ovih suparnika odigran u Nikoziji završio je sretnom i spretnom pobjedom francuskog velikana. Parižani su na Cipru odigrali prilično skromnu partiju, no do vrijednih bodova stigli su pogotkom Edinsona Cavanija u samom finišu susreta. Ipak, ovo će biti sasvim drugačiji dvoboj, Ciprani će se teško snaći na širokom i lijepo uređenom travnjaku Parka prinčeva, piše Goal.

Zanimljivo, nogometaši PSG-a sada iza sebe imaju niz od 30 uzastopnih utakmica bez poraza (10 pobjeda i 10 remija) u UEFA-inim natjecanjima na domaćem travnjaku. Posljednji europski poraz na svom terenu doživjeli su u studenom 2006. godine kada ih je pod okriljem Kupa Uefa na Parku prinčeva svladao Hapoel Tel Aviv. Francuski prvak u ovaj dvoboj ulazi i sa četiri uzastopne domaće pobjede u ovom natjecanju.

Ciprani i dalje traže svoju prvu gostujuću pobjedu u Ligi prvaka, u dosadašnjih devet nastupa upisali su pet remija i četiri poraza. Ove sezone su u Ligi prvaka gostovali tek kod Barcelone i bili minimalno (1:0) poraženi. APOEL je dva puta u svojoj europskoj povijesti gostovao u Francuskoj, za sada su gubili kod Lyona i Bordeauxa.

Parižani ove sezone još nisu doživjeli niti jedan poraz u službenim utakmicama ove sezone, pa je teško povjerovati da bi ih prvi mogli načeti Ciprani. Laurent Blanc je subotnjoj pobjedi (2:1) protiv Lorienta odmarao Maxwella i Davida Luiza, dok su Verratti i Matuidi tek silom prilika ušli s klupe. U tom se ogledu u sastav vratio, pa i postigao pogodak, branič Marquinhos kojeg zbog ozljede na travnjacima nije bilo još od sredine kolovoza.

Od ozljede butnog mišića krajem listopada vratio se i Ezequiel Lavezzi, pa PSG spreman i motiviran dočekuje sutrašnjeg suparnika. Domaćinu će nedostajati tek Zlatan Ibrahimović koji je van stroja još od 21. rujna.

Ciprani su također u dobroj formi, u posljednjih osam nastupa upisali su tek jedan poraz. I to baš od Parižana u Ligi prvaka. No, dok APOEL na domaćem travnjaku često djeluje zastrašujuće i goropadno (primili samo dva pogotka u posljednjih osam domaćin dvoboja), momčad Giorgiosa Donisa na gostovanjima često ima problema. A iz Pariza bi se mogli vratiti pune mreže.

I da stvar bude gora, APOEL u francusku prijestolnicu putuje bitno oslabljen. Zbog ozljeda na terenu neće biti Charalambidesa, Riisea, Kake i Papfotisa, dok su pod velikim znakom pitanja Aloneftis, Manduca, Antoniades i Tiago Gomes. No, većina tih igrača morat će silom prilika biti u sastavu kako Ciprani ne bi doživjeli pravu rezultatsku katastrofu.

Ostale kladioničarske najave utakmica pročitajte na portalu Goal.com!

>>Cilj BATE-a je ne osramotiti se u Ukrajini

>>Oslabljeni Schalke po pobjedu za osminu finala

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije