Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRUČNJAK O ŽDRIJEBU

Panadić: Nema tu puno filozofije, sve osim prolaska je neuspjeh! Modrić? On neće još u mirovinu

Osijek: 22. kolo HNL-a, NK Osijek - NK Istra 1961
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
09.10.2022.
u 16:00

Za komentar na ždrijeb Eura 2024. nazvali smo umirovljenog hrvatskog nogometaša Andreja Panadića (53).

Hrvatska nogometna reprezentacija ne može se žaliti na protivnike u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. jer ždrijeb joj je dodijelio skupinu D u kojoj je s Walesom, Armenijom, Latvijom i Turskom.

Mi smo za komentar nazvali umirovljenog hrvatskog nogometaša Andreja Panadića (53) koji je bio vrlo kratak i jasan.

- Sve osim prolaska dalje za Hrvatsku bi bilo veliko razočaranje. Grupa je povoljna s obzirom na kvalitetu i jačinu protivnika. Svi mogu naškoditi ako nisi koncentriran, ali objektivno mi smo daleko najjača reprezentacija i po rejtingu, individualnoj kvaliteti i svemu ostalom, osim po infrastrukturi. Nemamo stadiona - rekao je Panadić pa dodao:

- Hrvatska je u prva dva mjesta u skupini 100 posto, nema tu puno filozofije. Možda bi Wales mogao raditi probleme s nekim fajtom, imaju tog Balea, igrače koji su u drugoj engleskoj ligi. Turska može biti nezgodna, ali ni jedna vrsta nije na nivou Hrvatske. Ono s Turskom iz 2008. su samo sjećanja, nesretno je bilo, ali i tada smo bili bolji od njih. Igrači su nam kvalitetniji, igraju u kvalitetnijim klubovima.

Jasno je da su Armenija i Latvija daleko najslabija imena, ali Turci i Wales mogli bi igrati. 

- Ma ne mogu ni blizu. Mogu komentirati Tursku pa reći da im je Nijemac izbornik i pokušat će ih pripremiti, ali ne može dobro kao naši. Razlika u kvaliteti je prevelika. Mi prolazimo dalje, sve drugo je neuspjeh. 

Priča se o tome kako bi hrvatski kapetan Luka Modrić nakon Svjetskog prvenstva mogao u reprezentativnu mirovinu, koliki bi to bio šamar za vatrene u kvalifikacijama za Euro?

- Čovjek igra kao avion i ako bude radio što voli, neće otići. On nema fizičkih problema, vrhunski je profesionalac, na takvog igrača može se računati. Voli nogomet, ulaže u sebe i baš sam ga gledao, lakoća s kojom igra je zavidna. Mislim da bi on mogao još dvije, tri sezone odraditi kao od šale. Želim da bude s Hrvatskom, ali skupina je prolazna i bez njega. Nema rasprave, ovo je jedna od slabijih grupa, a Hrvatska je broj jedan.

Pitali smo ga i za komentar na ždrijeb općenito.

- Svi favoriti su u sličnim situacijama, u svakoj se skupini zna tko je najbolji, a dvije su vrste puno bolje od ostatka. U europskim i svjetskim kvalifikacija može doći do iznenađenja, no po stanju sada, neće biti problema. Engleska možda igra slabije u zadnje vrijeme, ali oni se za SP pripremaju, sigurno će biti na nivou - zaključio je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije