Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOGOMETNA GROZNICA

Pamić prije dvije godine baš protiv Dinama najavio uspon

Igor Pamić
Kristina Štedul Fabac
22.11.2009.
u 13:11

U desetljećima poražavajuće lošeg karlovačkog nogometa, većina Karlovčana simpatizirala je Dinamo, a danas sanjaju pobjedu nad modrima.

Nakon punih 30 godina (nakon ispadanja iz Druge jugoslavenske lige 1977. godine) frustracija i igranja u „seoskim“ ligama, NK Karlovcu 2007. godine ukazao se Igor Pamić. Klub je bio na rubu ispadanja iz Treće lige, tribine prazne, nogomet na dnu interesa karlovačkih ljubitelja sporta, iza rukometa, košarke, odbojke, čak i baseballa.

Prvoligaško iznenađenje

U posljednjem kolu Pamić i „plavo-bijeli“ srećom su svladali Vrapče, kojemu, još većom srećom, u toj utakmici bodovi nisu bili posebno bitni. Samo par tjedana kasnije u Karlovcu je, u tko zna kojem već prijateljskom susretu, gostovao Dinamo. Senzacionalnih 4:3 za domaće najavilo je konačno buđenje karlovačkog nogometa, no ni najveći optimisti nisu očekivali da će Karlovac doživjeti tako strelovit uspon. No, eto, manje od dvije i pol godine kasnije, nakon što je prošetao trećom, pa onda i drugom ligom, te na kraju klubu donio status najugodnijeg prvoligaškog iznenađenja, Igor Pamić i „plavo-bijeli“ ponovno dočekuju Dinamo!

- Ako izgubimo, jesenski dio okončat ćemo na šestom mjestu! Ima li itko obraza da nam išta prigovori? – glasno pita Pamić, ali dodaje kako će učiniti sve da danas navečer na Čavlekovom stadionu, pokraj Korane, sruši modre.

Tu nema velike filozofije

- Dinamo je naša najbolja momčad, tu nema velike filozofije. Nadam se njihovom lošijem danu. Ali i uz to, treba biti pametan i skroman. Nećemo si umišljati da se možemo nadigravati s modrima, svi smo vidjeli kako su prošli oni koji su pomislili da to mogu, od Rijeke i Slavena, do Šibenika – jasan je Pamić.

Karlovčani su, nije tajna, u desetljećima poražavajuće lošeg gradskog nogometa, velikom većinom simpatizirali Dinamo. Danas će, razumljivo, glasno biti uz domaću momčad.

Karlovac i Dinamo večeras će po prvi puta odigrati prvenstvenu utakmicu, no to ipak nije njihov prvi službeni susret. Dva puta sastajali su se u kupu nekadašnje države. Prvi susret odigran je 1951. godine, a Dinamo je slavio s 3:0. Puno uzbudljiviji bio je susret 1970. godine, kada je drugoligaš Karlovac bio na svom vrhuncu i izgubio samo s 1:2.

Komentara 1

OB
-obrisani-
15:08 22.11.2009.

Poštovani Hrvati. Imam za vas novu šalu koja kroži po Sloveniji.. U školi pita učiteljica maloga Ivicu koga on to voli .. I mali Ivica odgovori: Ja ne volim oca, jer je stalno odsutan i na poslovnom putu. A pitaa učiteljica: Voliš li ti svoju majku ?. Ivica odgovara: ne volim ni majku jer ona stalno odlazi od kuče na kavicu sa prijateljicama. Pa upita učiteljica: Pa koga onda ti voliš Ivice ? Dečko odgovori: Ja volim Hrvatsku nogometnun reprezentaciju jer ona ostaje doma... Naka vama bude lijepa nedelja i uspješan tjedan..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije