Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hod po rubu

Ovo s Cibonom više nema smisla, odlazi i Buljan, momčad se polako raspada

16.03.2024.
u 17:00

Koliko god zvučalo paradoksalno, ova Cibona je ovosezonske ciljeve ostvarila a to su ostanak u ABA ligi i plasman u doigravanje u Favbet Premijer ligi u kojoj klub igra sa samo pet seniora pri čemu je jasno da se dvostrukom prvaku Europe produbljuje reputacijska šteta

Nakon Alkara u Sinju, košarkaši Cibone izgubili su i od Zaboka kod kuće i površnom će zagrebačkom ljubitelju sporta to izgledati katastrofično. No, oni koji pomno prate zbivanja u klubu iz Savske znaju da se tome ne treba čuditi jer je bilo jasno da će se ovo, prije ili kasnije, početi događati.

Naime, zbog nepodmirenih dugova prema igračima (i treneru) iz prošle sezone i blokade na Hrvatskom košarkaškom savezu, Cibona cijelo domaće prvenstvo igra s pet seniora (u jednom kratkom razdoblju bilo ih je šest). No nakon što je Domagoj Vuković otišao na Tajvan (gdje će navodno zaraditi 40.000 USD za dva mjeseca), a Bundović se ozlijedio, upravo u utakmici sa Zabokom, moglo bi ih do kraja Favbet Premijer lige biti samo četiri.

A Bundović je izašao kod "plus 11" (67:56) i prepustio svoje mjesto golobradom Pavkoviću koji pak nije mogao zaustaviti Zabokova lažnog centra Dina Cinca (39 koševa). A ovaj 35-godišnjak bio je junak pobjede nad Cibonom i početkom ove godine (31 koš) pa se ispostavilo da je on Cibonina crna mačka.

A u svemu tome ima i ironije sudbine jer je ovaj snažni krilni igrač (201 cm) zet bivšeg Cibonina direktora Bože Miličevića za kojeg će mnogi reći da bi znao kako izvući ovaj klub iz ove nemile situacije. I doista, koliko god slušali prigovora i kritika i na njegov račun, dojam je da je Miličević umješno vodio taj klub svih onih godina kada je Cibona bila euroligaš s najduljim stažem. I da bi kao takav mogao držati katedru svojim nasljednicima koji se nisu proslavili (Čavlović, Lukić, Matasić), a čini se da bi od njega imao što naučiti i sadašnji direktor Tomislav Šerić.

A koliko god on nije kriv za stanje koje je naslijedio, Šerić je ipak preuzeo vođenje kluba pa je kao takav preuzeo odgovornost i za ovo stanje. A ono je neodrživo i prijeti potpunim raspadom prve momčadi do te mjere da se pitamo hoće li Cibona u završnici domaćeg prvenstva uopće imati 12 igrača, računajući i juniore.

Baš se tada vidjelo da cibosi više nemaju snage da završe utakmicu. Oni steknu prednost, ali nemaju energije održati je jer izraubani Radovčić, Aranitović i Majcunić jedva stoje. A Mustapić, Bošnjak, Buljan i Proleta sve to moraju gledati sa strane jer nemaju pravo igranja u domaćim natjecanjima. Na to, formalno, nema prava ni trener Dino Repeša kojeg klub za utakmicu prijavljuje kao službenog predstavnika kluba koji, tijekom nje, ne bi smio ustajati s klupe.

Ne znamo jesu li u klubu svjesni kakav im egzodus igrača prijeti jer neki od spomenutih već imaju ponude da napuste ovo jato već po završetku ABA lige čiji osnovni dio sezone traje još četiri kola. A Buljan će to učiniti već nakon nedjeljne utakmice protiv Crvene zvezde i u ponedjeljak će se zaputiti u drugu španjolsku ligu, na posudbu, a slično bi se moglo dogoditi i s Bošnjakom. A upravo su njih dvojica i najveće žrtve ovakve Cibonine sezone jer su se nadali da će se razigrati u hrvatskom Prvenstvu a u njemu nisu odigrali niti jednu utakmicu.

Uostalom, ni mladi i obećavajući trener Dino Repeša neće biti bez ponuda pa je pitanje tko će i kako uopće za sljedeću sezonu (ako je bude) sastavljati momčad kluba kojem je nanesena velika reputacijska šteta već samim postavljanjem ciljeva. A oni su bili ostati u Prvoj ABA ligi i hrvatskoj Premijer ligi. A to je nešto što poklonike ovog kluba doista ubija u pojam.


 
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Ričard
Ričard
08:01 17.03.2024.

Zadar je sinoć rastrurija Olimpiju sa 20 i neč koševa razlike. Niti rezulzat niste stavili. Fala lipa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije