Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMAMO SASTAV ZA FURIJU

Ovo je početni sastav Hrvatske za povijesnu utakmicu: Dalić pripremio promjene

Rotterdam: Trening hrvatske nogometne reprezentacije
Marko Lukunic/PIXSELL
17.06.2023.
u 12:32

Očekuje se najmanje jedna, a možda i dvije izmjene u odnosu na polufinalnu utakmicu protiv Nizozemske

​Uoči finala Lige nacija protiv Španjolske (nedjelja, 20:45), izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić će mijenjati sastav koji je istrčao u polufinalu protiv Nizozemske u srijedu. Očekuje se najmanje jedna, a možda i dvije izmjene.

Gotovo sigurno je da će Josip Stanišić zaigrati od prve minute na desnom beku, što znači da će iz prvih 11 ispasti Josip Juranović, koji je odigrao solidnih 78 minuta protiv Nizozemske, ali njegova zamjena Stanišić je bio odličan, pogotovo u produžecima. I na treninzima je Stanišić sjajan, pa bi mu to trebalo donijeti promaknuće u prvih 11.

VIDEO - Izbornik Nizozemske ljut na kritike nakon poraza protiv Hrvatske

Također, izbornik razmišlja da na lijevom beku zaigra Borna Sosa, što bi značilo da će Ivan Perišić biti na krilu, a Luka Ivanušec će preseliti na klupu. No, postoji mogućnost i da Dalić ipak ostane na varijanti iz polufinala, kada je Perišić igrao lijevog beka, a Ivanušec bio ispred njega na krilu.

Stoperski tandem Šutalo-Vida dobro je funkcionirao, doduše, vrlo dobar bio je i Erlić nakon ulaska u igru, ali za očekivati je da će i ovaj put uz neprikosnovenog Šutala prednost dobiti Vida, prekaljeni senator sa 101 nastupom za vatrene koji na travnjaku donosi i liderstvo. Naš vezni red Kovačić - Modrić - Brozović najbolji je na svijetu i tu može biti promjena jedino kad je netko od njih trojice ozljeđen.

VEZANI ČLANCI:

Mario Pašalić odigrao je čudesnu partiju protiv Nizozemske te još jednom potvrdio da je najbolji Dalićev izbor za desno krilo, ne samo zbog sjajnih ubacivanja u završnicu, već i zbog dobro odrađenog posla u defenzivi.

Andrej Kramarić također je siguran u prvih 11, unatoč tome što je Bruno Petković odigrao senzacionalnih 30-ak minuta protiv Nizozemaca. No, Krama je puno rastrčaniji tip napadača, neka umori Španjolce, pa onda "doktor" Bruno opet završi posao bude li to potrebno kao u srijedu.

No, to su slatke Dalićeve brige, i pokazatelj da nemamo samo 11 vrhunskih igrača, već puno više. A Dalić onda tu privilegiju onda odlično koristi i iznenađuje suparnike.

Španjolski izbornik Luis de la Fuente nema puno dvojbi, vjerojatno će furija istrčati u sastavu 4-2-3-1: Simon; Navas, Le Normand, Laporte, Alba; Merino, Rodri; Asensio, Gavi, Pino; Morata.

GALERIJA - Slavlje vatrenih nakon čarobne pobjede nad Nizozemskom u polufinalu Lige nacija

Rotterdam: Trening hrvatske nogometne reprezentacije
1/34

Komentara 10

ER
EroK
13:59 17.06.2023.

Nek se vidi, nek se zna, Hrvatska je senzacija! Idemo Vatreni!

DU
Deleted user
01:01 18.06.2023.

Navijamo za vas doma sa kauča

DU
Deleted user
07:40 18.06.2023.

Blago nama kad imamo toliko pametnih budućih izbornika i ne trebamo se ljutit ako Dalić ode ,evo ovde na portalu su sami stručnjaci Haahahahahahahahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije