Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ovo je mjesto na kojem je Schumacher teško stradao

Schumacher
Bild.de
Autori: Vecernji.hr, rr
30.12.2013.
u 21:52

– Da bi se mozak oporavio takav pacijent obavezno mora u induciranu komu. Prvih šest sati od zahvata stanje se prati snimanjem, a buđenje iz kome počinje najčešće 48 sati kasnije – kaže dr. Paladino.

Njemački tabloid Bild objavio je fotografiju mjesta na kojem je sedmerostruki svjetski prvak Formule 1 Michael Schumacher doživio je tešku nesreću. Nijemac je u Meribelu u francuskim Alpama pao i glavom udario u stijenu. Spasila ga je kaciga koju je imao na glavi, no još je uvijek u kritičnom stanju i liječnici se bore za njegov život.

Prof. dr. Josip Paladino kaže da je riječ o tzv. intrakranijalnom krvarenju koje se može javiti nekoliko sati nakon ozljede.

– Nakupljanje krvi povećava tlak pacijenta pa je nužno ukloniti ugrušak kako bi se smanjio pritisak na mozak, što je i učinjeno. No, da bi se mozak oporavio takav pacijent obavezno mora u induciranu komu. Prvih šest sati od zahvata stanje se prati snimanjem, a buđenje iz kome počinje najčešće 48 sati kasnije – kaže dr. Paladino.

>> Stanje je ekstremno ozbiljno: Da nije imao kacigu, ne bi ni stigao do bolnice
>> Schumacher kritično: Tri su moguća scenarija
>> Ove tri velike nesreće obilježile su život Michaela Schumachera
>> Schumacher je u komi, bori se za život
>> Schumacher stradao jer mu 
je osjećaj straha nepoznat

Komentara 2

HA
Haurvatat
22:37 30.12.2013.

Pa i nije pametno glavom po stenju. Evo ja kad skijam prinicpijelno ne udaram glavom po kamenju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije