Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nitko ne vjeruje

“Ovo je bio najgluplji potez u povijesti UFC-a!”

UFC
Foto: Screenshot
1/2
05.03.2018.
u 15:30

“Ovo je najgluplja odluka koju sam ikada vidio u svom životu od jednog borca."

Nema sumnje da je najveći gubitnik UFC-a 222 do sada potpuno nepoznati Andre Soukhamthath. Ovaj mladić je dobio priliku boriti se na glavnom popisu borbi isključivo zato što je doveden kao “topovsko meso” borcu kojeg UFC objeručke gura i kojeg je predsjednik organizacije Dana White otkrio u svom šou – Seanu O’Malleyu, piše Fight Site.

U prvoj rundi je sve išlo točno po UFC-ovom planu, kako su i zamislili. O’Malley je demonstrirao svoj talent, bacao je sjajne kombinacije udaraca, Soukhamthath mu nikako nije mogao parirati i izgledalo je kao da će to biti lagan zadatak za nadolazeću zvijezdu. No, UFC-ova nada je u drugoj rundi počela fizički padati, a Soukhamthath je bio sve aktivniji i sve precizniji. Ipak, uoči početka treće runde činilo se da je O’Malley ipak prilično sigurno dobio i drugu rundu na sudačkim karticama.

U trećoj dionici je stoga bilo jasno da Soukhamthathu treba prekid za slavlje protiv UFC-ovog mezimca. Umorni O’Malley je bio sve sporiji i sve pasivniji te je tek povremeno bacao udarce jasno iščekujući kraj meča. Ipak, nakon jednog “high kicka”, koji je Soukhamthath blokirao laktom, O’Malley više nije mogao stati na ozlijeđeni gležan, a situacija u borilištu se u sekundi potpuno promijenila, a vjerojatno se predsjednik UFC-a Dana White preznojio.

Teško ozlijeđeni O’Malley je skakutao na jednoj nozi i bio je lak plijen. Soukhamthath je doslovno trebao baciti još pokoji udarac i meč bi bio gotov jer je bilo savršeno jasno svima u T-Mobile areni da mladi borac ne može nastaviti zbog ozljede. No, umjesto toga, Soukhamthath se odlučio na vjerojatno najgluplji potez u povijesti UFC-a. On je srušio O’Malleyja na parter i tako dvoboj preselio tamo gdje njegov protivnik jedino može preživjeti. U tom trenutku nije bilo sretnijeg čovjeka na kugli zemaljskog od Seana O’Malleyja.

Do kraja runde, a ujedno i do kraja meča, dvojac je proveo na parteru iako je Soukhamthathov kut urlao na svog borca da se ponovno digne u stojku. On ih nije slušao i radio je po svom.

Nakon što je konačni gong označio kraj meča, O’Malley je u agoniji boli vrištao na parteru i nije se mogao ustati na noge, a vjerovali ili ne Soukhamthath je – slavio pobjedu! On je zaista vjerovao da je u bodovnoj prednosti i da će slaviti na bodove protiv O’Malleya što je bilo potpuno nerealno i izuzetno glupo. Zašto uopće riskirati kada imate ozlijeđenog protivnika koji ne može stajati na nogama?!

 

Nakon meča MMA zajednica je bila prilično žestoka prema Soukhamthathu prozvaviši ga “najglupljim borcem u UFC rosteru”.

Al Iaquinta je napisao: “Ovo je najgluplji borac kojeg sam ikada vidio. On je zaista mislio da je pobijedio…”.

Elias Theodorou se također na Twitteru osvrnuo na Soukhamthatha i njegov sulud potez.

“Da se Souk samo dignuo na noge i pustio O’Malleya da se digne, morali bi prekinuti borbu zbog te noge. Strašno malen borilački IQ.”

Na nelogičan potez UFC borca se osvrnuo i novopečeni UFC komentator, Jimmy Smith.

“Ovo je najgluplja odluka koju sam ikada vidio u svom životu od jednog borca. Srušio je protivnika koji je šepao na jednoj nozi i koji se više nije mogao dići na noge.”

Oglasio se i Nate Diaz

“Kako možeš pobijediti, kada ne možeš izaći iz kaveza? Nije mi jasno…”

Rashad Evans, koji je zajedno sa Smithom u UFC-ovom studiju komentirao mečeve je zaključio:

“Ne razumijem kako? Zašto? Zašto je to učinio? Ako ti je protivnik ozlijeđen i ne može hodati, zašto ga ideš rušiti na parter? Da sam mu bio u kutu, ja bih se ustao i doslovno ga pogodio bocom vode. Jer ne mogu vjerovati što je radio.”

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije