Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjajna igra modrih

Ova generacija Dinama može i mora izboriti proljeće!

Dinamo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
18.09.2014.
u 22:43

Na kraju se možda i pokaže da je ispadanje od Aalborga bila dobra stvar za Dinamo...

Dinamo se uoči utakmice s Astrom odlučio na pametan potez, u osnovnim školama dijelile su se po dvije ulaznice školarcima, a organizirala se i nagradna igra na klupskom Facebook profilu pa je Maksimir pohodilo više od deset tisuća ljudi. Za klub koji se godinama bori s (polu)praznim tribinama, to je odlična posjeta. A svi oni koji su došli na stadion, kući su otišli presretni jer Dinamovi igrači, koji su napokon imali atmosferu kakvu zaslužuju, odigrali su sjajno i ostvarili jednu od najvećih i najvrjednijih pobjeda u posljednjih deset godina.

Rumunjska Astra kući je otišla s pet komada u mreži, a posljednji put s toliko primljenih golova u skupinama europskih natjecanja iz Maksimira je otišao Beveren (pobjeda Dinama 6:1), i to davne 2004. godine. Braća Mamić od početka sezone tvrde da ova momčad ima neviđeni potencijal, da već dugo u Zagrebu nije stanovala jača momčad, ali nakon ispadanja od Aalborga svi smo u to posumnjali. No, današnja utakmica pokazala je kako je Dinamo sposoban za velike stvari ove sezone, čak i u Europi.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Izgleda da je Soudani zaboravio na propali transfer te da su ga Mamićeve "odgojne mjere", kada ga je u nekoliko utakmica ostavio na klupi, trgnule, a onda je on najbolji igrač modre momčadi. Ako je njegov pristup pravi, on je sposoban probiti svaku obranu i veliki je Mamićev adut. Treba istaknuti da Šimunić igra odlično te da kao pravi kapetan ostavlja srce na terenu, a svojim iskustvom drži cijelu obranu. Veseli i uzlet domaćih igrača Brozovića i Antolića, kao i veliko srce Arijana Ademija. Duje Čop već je konstantan, a sve nabrojano daje nam razloga za optimizam.

A večerašnja pobjeda Dinama prva je u skupinama europskih natjecanja u četiri godine, posljednji put hrvatski prvak slavio je 16. rujna 2010. protiv Villarreala. Sad je skinut taj veliki teret s leđa i 'plavi' sad trebaju krenuti u pobjedničku seriju. Jer, vrijeme je da Dinamo prezimi u Europi.

Kad je zagrebački klub u ožujku 1970. godine ispao od Schalkea, nitko nije ni pomišljao da do 2014. godine nikada neće zaigrati u Europi nakon zimske stanke. No, to se zaista dogodilo i vrijeme je da se to promijeni. Uvjerljiva pobjeda protiv Astre znak je da se može, a na ruku nam je išlo i to što su Salzburg i Celtic odigrali 2:2 te su na taj način obje momčadi na neki način izgubile dva boda. Austrijanci i Škoti momčadi su s kojima se možemo nositi, a ova generacija može nas učiniti sretnima. Na kraju se možda i pokaže da je ispadanje od Aalborga bila dobra stvar za Dinamo...

>>Dinamo na krilima sjajnog Soudanija razbio Astru 5:1!

>>'Igračima sam rekao da mi je već dosta tog prokletstva u Europi!'

Komentara 12

UV
UvijekDesno
23:14 18.09.2014.

novinarski lešinari, do jučer pljuvaše po svetinji, a danas istu dižu u nebesa... A kad se koji slucajem dogodi neki poraz onda opet pljuvanje..

DU
Deleted user
22:46 18.09.2014.

Volim te Dinamo.

ZD
ZDS91
07:27 19.09.2014.

RESPECT dINAMO , pozdrav svim crvenim p(l)aćenicima, čuo sam da se jovanović zauzima za nove članske iskaznice bbb s nikad prežaljenom crvenom zvjezdicom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije