Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROBI PRED OTKAZOM

Otto: Prosinečki je kriv jer nije tražio još dva igrača

Robert Prosinečki (1)
kayserispor.org.tr
29.10.2013.
u 09:30

– Žao mi je Prosinečkog jer on je trener koji ima žicu za taj posao, a Kayserispor je dobar, zdrav klub, za koji se nadam da će ostati prvoligaš. I to s Prosinečkim na klupi – kaže Barić.

Bivši Partizanov gazda Nenad Bjeković sada se negdje naslađuje svojoj procjeni. To je onaj funkcionar koji je često "brisao pod" Prosinečkim kad je vodio Zvezdu tvrdeći da Žuti nije nikakav trener, a u prilog mu sada, na žalost, idu Robertove brojke u Turskoj.

Od petoga mjesta prošle sezone Kayserispor je odjednom favorit za drugu ligu, čvrsto prikovan za dno ljestvice. U 9. kolu bolji je bio Galatasaray sa 4:2...

– Razočaran sam porazom jer uspjeli smo se vratiti nakon dva gola minusa. Ali ponosan sam na svoje igrače jer su tijekom cijele utakmice pokazali koliko im znači svaki duel. Nije lako kada igrate protiv momčadi kao što je Galatasaray. Oni imaju golemu kvalitetu, pojedinačno i momčadski. Nisam nezadovoljan, na dobrom smo putu, još kada nam se priključe ozlijeđeni igrači, izgledat ćemo još bolje – rekao je posrnuli hrvatski stručnjak, za kojega se u Turskoj nagađa da neće dočekati gostovanje u Antalyi u sljedećem kolu.

Kayserispor ne zna za pobjedu još od 19. kolovoza kada je savladao Sivasspor sa 1:0. Od tada ima šest poraza i dva remija.

To je zdravi klub

Otto Barić posljednji je hrvatski trener koji je radio u Turskoj. U sezoni 1997./1998. s Fenerbahçeom je osvojio drugo mjesto. Dobro poznaje situaciju u tamošnjem prvenstvu.

– Žao mi je Prosinečkog jer on je trener koji ima žicu za taj posao, a Kayserispor je dobar, zdrav klub, za koji se nadam da će ostati prvoligaš. I to s Prosinečkim na klupi – kaže Barić.

Smatra da je Prosinečki napravio krucijalnu pogrešku u koracima.

– Nakon što je sjajno odradio prošlu sezonu i digao ih gotovo do europske pozicije, Prosinečki je propustio od predsjednika kluba tražiti još dva-tri igrača. Jer on je tada bio u takvoj poziciji da ga gazda ne bi mogao odbiti. Očito to više nije ona momčad iz prošle sezone i Robert sada ispašta. Nije to dobro za trenera, uvelike mu padaju akcije, iako sam uvjeren da Prosinečki ima znanja i energije izvući se iz ove situacije – dodao je Otto koji se u Turskoj zadržao samo jednu sezonu.

– Zato što je, nakon Alija Shena koji me doveo, u Fenerbahçe došao novi predsjednik i doveo svoga čovjeka. Ali bilo je to dragocjeno iskustvo, usto sam zaradio 1,6 milijuna maraka...

Što se Prosinečkoga tiče, sada i Ćiro dolazi na svoje jer je svojedobno Žutome poručivao: "Nisi još trener!" Naime, Žuti je i u Zvezdu, a kasnije i u Kayserispor dolazio kao šok-terapija, kada su momčadi bile u stanju raspadanja, bez ambijenta, igre i rezultata. U Turskoj i nije mogao pasti niže od onoga što mu je ostavio prethodnik pa je i uspon bio logičan. No kada je s Kayserisporom trebalo nadograditi sjajno peto mjesto, Žuti je počeo gubiti konce i uslijedio je gotovo nezamisliv pad.

Novi udarac struci

Nakon moskovskog Lokomotiva, s kojim je baš Hrvat (Bilić) ostvario najlošiji plasman, ovo je još jedan bolan udarac našoj ionako ne previše cijenjenoj struci. Podsjetimo, posljednji hrvatski trener u ligama petice Zvonimir Soldo statistički je bio najlošiji trener u povijesti Kölna, dok je posljednji prvak s nekim uglednijim europskim klubom bio Otto Barić još 1994. godine sa Salzburgom.

No, da ih baš sve ne pokopamo, evo i jednog iz rubrike "vjerovali ili ne". Zamislite, jedini hrvatski trenerski svjetionik ove sezone još je uvijek Slaven Bilić, drugoplasirani u Turskoj iza Fenera. U Beşiktaşu nisu ni svjesni kakvoga maga imaju na klupi.

Sada samo još čekamo da Štimac počne osvajati Ukrajinu...

>> Prosinečki na dnu ljestvice: Ispričavam se navijačima!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije