Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Provjera

Otto Barić: Put u Estoniju je potpuni promašaj

'25.05.2010.,Zagreb,zracna luka Pleso.Odlazak hrvatske nogometne reprezentacije na prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom Estonije koja se igra sutra u Talinu.Jurica Buljat Photo: Davor Puklavec/PIX
'Davor Puklavec/PIXSELL'
26.05.2010.
u 08:29

Tri utakmice u osam dana na kraju sezone posljedica su krivoga planiranja izbornika i čelnika HNS-a, kaže Barić .

Otto Barić napravio je nešto slično. U veljači 2003. pozvao je 35 igrača. Protiv Makedonije je igrao 2:2, tri dana kasnije protiv Poljske 0:0.

– Istina, no ja sam tada formirao reprezentaciju, a pozvao sam mnogo igrača upravo zbog dvije utakmice u tri dana – pokušao se braniti Otto Barić.

Hrvatska je svojedobno znala igrati u "šarenim", slabim sastavima. U Bratislavi smo 1994. godine pobijeđeni s 4:1, u Seulu smo 2001. s J. Korejom igrali neodlučeno i izgubili.

– Tri su utakmice previše, bilo bi optimalno da je Hrvatska igrala protiv Austrije i Estonije, a utakmica u Osijeku s onakvim suparnikom suvišna je. Čudi me da je izbornik odlučio iscijeđene igrače opteretiti. Zbog toga treba Modriću, Šimuniću i Petriću odati posebno priznanje – govori Barić.

Što je trebalo učiniti?

– Pozvati najjače snage i igrati jaču utakmicu i uigravati momčad za kvalifikacije.

Barić je želio napomenuti da protekli tjedan nije prozvao Bilića, nego da je samo rekao kako su hrvatski novinari od njega napravili boljeg trenera no što Bilić to po Barićevu mišljenju jest.

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar florenz
florenz
08:50 26.05.2010.

G. Barić ima pravo na svoje mišljenje, no kvalifikacija rada trenera Bilića u najmanju je ruku nepristojna. O njoj odlučuje HNS i hrvatska javnost.

MO
mocnitikut
08:53 26.05.2010.

Barić je u pravu što se tiče novina i veličanja Bilića kao trenera. Bilić je ljudina ,ali je mlad i naivan kao trener, inače ne bi primio 8 komada od Engleza na istu foru.

EU
EUPatriot
08:33 26.05.2010.

Otto Barić: Put u Estoniju je potpuni promašaj iako bi bio još veči fijasko put u JAR sada kada su grupe na SP 2010 popunjene...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije