Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatko ili Niko?

Otto Barić: Da je Cicu prodao Mamić, igrao bi u Barceloni

'08.10.2005.,Zagreb - Maksimir, kvalifikacije za SP u Njemackoj 2006, Hrvatska - Svedska 1-0, izbornik Zlatko Cico Kranjcar i Niko Kranjcar Photo:Goran Stanzl/Vecernji list'
'Goran Stanzl/Vecernji list'
11.10.2010.
u 07:45

Kada je Zlatko bio izbornik, Niko nije bio ni približno dobar kao danas. Sada je brži, a znanje ionako nije bilo upitno.

Otto Barić, koji je vezan uz nogometnu priču o Kranjčarima, u subotu navečer bio je vrlo sretan.

Njegov igrač i nasljednik na klupi hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko ponovno je u trenerskoj formi, a njegov sin Niko je Hrvate u Tel Avivu odveo u pobjedu. Barić je bio jedan od onih koji su oponirali Zlatku kada je Niku forsirao u kockastom dresu za svog mandata.

– Tada je Niko bio daleko od današnjih izdanja, nije bio spreman biti igrački vođa te reprezentacije. Da, Niku je spasio odlazak u Englesku. Sjećam se kada ga je otac kao dječačića vodio na naše treninge u Beču. Stalno je bio s loptom i vrlo brzo vidjelo se da je pokupio očev gen.

No, tek kada je u Portsmouthu i Tottenhamu očvrsnuo, dotjerao muskulaturu, postao brži, njegovo bogato nogometno znanje došlo je do izražaja – rekao je Otto Barić, proslavljeni trener koji je baš Zlatka Kranjčara trenirao u Rapidu, a zajedno su stigli i do finala Kupa kupova. Ali Aberdeen je bio bolji.

Niko će reći da je otac bio bolji nogometaš.

– Zlatko je bio sjajan igrač. Lagan, sve je znao. Mogao je riješiti situaciju jedan na jedan, bio je potpuno nepredvidiv. Puno zna i Niko, ali Zlatko je lakše igrao. Teško bih se mogao odlučiti tko je bolji, to je vrlo nezahvalno pitanje. Sve u svoje vrijeme – reći će Otto.

Zlatko je sve završio u Rapidu, za Jugoslaviju je igrao jedanaest puta. Niko igra za Tottenham, za Hrvatsku je pak upisao već 59 nastupa.

– Bila su to druga vremena. Rapid je tada značio moć, bio je veliki klub srednje Europe koji je znao rušiti te već spomenute Engleze. Da je Zdravko Mamić tada prodavao igrače iz Dinama, Zlatko bi igrao za Barcelonu.

Pred Nikom su tek najbolje nogometne godine?

– Sigurno, ako ne bude imao problema s ozljedama, predviđam da ćemo Nikine najbolje utakmice tek vidjeti.

Ključne riječi

Komentara 14

OB
-obrisani-
07:48 11.10.2010.

Postanite dio POWERPLAY MANAGER zajednice! Najbolji manager online, zasad ima hokej i nogomet, a u bliskoj budućnosti dolaze i mnogi drugi sportovi (tenis, formula 1, rukomet…)! Budite manager svoje nogometne ili hokej ekipe i u ovoj dinamičnoj i uzbudljivoj igri pobjedite ostale managere! Registracija: http://www.powerplaymanager.com/r21184

Avatar Idler 3
Idler 3
09:44 11.10.2010.

Da je Cicu prodao Mamić...baš i ne kužim naslov !?

RE
reddevil1986
21:39 11.10.2010.

Flak,daj bar kad pises nes provjri sta pises! dobro je dario ispod rekao... Rapid je izbubio 3-1 od evertona u finalu! pa jel mozes jedan clanak tocno napisat?! ja sam \'86. godiste pa se usudim reci i siguran sam u to da znam vise od tebe o Premier ligi i engleskom nogometu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije