Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NETKO SE ZAIGRAO

Otkrivamo: Cindrić će biti na popisu reprezentacije, dolaze i još dva 'prekrižena' asa

Koeln: Susret Mađarske i Hrvatske na Europskom prvenstvu u rukometu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
05.03.2024.
u 19:45

Dagur Sigurdsson se naljutio što je popis igrača za kvalifikacijski turnir za plasman na OI izašao ranije u javnost

Netko se dobro zaigrao kada je u javnost plasirao popis igrača za rukometne kvalifikacije za odlazak na Olimpijske igre u Pariz. Taj popis trebao je biti iznenađenje za naše suparnike na turniru za OI. Naime, na popisu nije bilo nekih bitnih igrača, a istina je ustvari potpuno drugačija. Naime, na okupljanje dolaze Luka Cindrić, Ivan Martinović i Veron Načinović. Oni su ti bitni igrači koji nisu bili na famoznom popisu koji je ugledao svjetlo dana bez dopuštenja izbornika Dagura Sigurdssona, ali i Hrvatskog rukometnog saveza. I nije bez razloga islandski trener bio jako ljut kada je čuo da je popis objavljen onda kada nije trebalo i sada je izgubio faktor iznenađenja. A službenog popisa igrača nije bilo ni danas premda su ga svi očekivali. Bit će možda danas, možda u četvrtak...

Pripreme za nastup u Hannoveru počinju u petak 8. ožujka. Od igrača koji su na popisu sigurno neće doći Vistorop i Grahovac te David Mandić. Naime, prva dvojica su članovi Balingena koji u petak dočekuje Mandićev Melsungen. Neće biti ni Filipa Ivića koji u subotu brani za Chambéry koji gostuje kod PSG-a, kao ni Cindrića jer njegov Dinamo u subotu igra protiv Steaue. Trojac iz Njemačke bit će u Zagreb u subotu, a Cindrić u nedjelju. Zbog manjka igrača Sigurdsson je na prve dane priprema zvao Davora Ćavara, lijevo krilo Zagreba, i Zlatka Raužana, kružnog napadača Sesveta. Logično jer nema Mandića i Grahovca. Kad će se Dagur zahvaliti Ćavaru i Raužanu, još se ne zna. Bez njih dvojice Dagur bi na popisu trebao imati 22 igrača, a na kvalifikacijski turnir vodit će samo dvadeset. Kako ima dosta igrača s lakšim ozljedama i još nedovoljno oporavljenih (Gojun, Srna, Klarica, Martinović, Mandić, Načinović), sigurno je da će islandski trener na put voditi samo one koji mogu i koji su spremni.

Hrvatska u Hannover kreće 13. ožujka, a prvu utakmicu igra dan kasnije protiv Austrije. To je susret koji je označen kao najvažnija utakmica na turniru. Pobjeda nam širom otvara vrata Pariza. Ali, kako se ne bi ponovio Montpellier kada smo u krugu s Francuskom i Portugalom ispali zbog najslabije gol-razlike, Austrijance treba pobijediti sa što većom razlikom kako bi se izbjeglo bilo kakvo "dogovaranje" u zadnjem kolu kada međusobno igraju Austrija i Njemačka. Jasno, mi možemo sve elegantno riješiti nakon prve dvije utakmice ako pobijedimo Austriju i Njemačku. Dolazak Sigurdssona na našu klupu sigurno nije lako pao austrijskom i njemačkom izborniku. Naime, jako dobro znaju koliko je Sigurdsson kvalitetan trener. Uostalom, bio je izbornik i Austrije i Njemačke s kojom je osvojio europski naslov 2016. godine te olimpijsku broncu iste godine u Rio de Janeiru.

Komentara 1

KU
Kujttim
20:24 05.03.2024.

Hrvatski nogometni savez je primjer profesionalnosti u odnosu na HRS.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije