Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski kup

Otkazan superveleslalom u Val Gardeni zbog loših vremenskih uvjeta

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Super G
Foto: ALESSANDRO GAROFALO/REUTERS
1/4
16.12.2022.
u 13:30

Super-G je trebala biti 100. utrka Svjetskog kupa u podnožju Sassolunga, a ovako će to postati utrka spusta u subotu.

Superveleslalom Svjetskog kupa u talijanskoj Val Gardeni, koji se trebao održati u petak, otkazan je zbog loših vremenskih uvjeta i magle, objavila je Međunarodna skijaška federacija (FIS). Start utrke prvotno je bio odgođen za 45 minuta, odnosno u 12.15 sati, prije nego što je konačno otkazan zbog magle na većem dijelu staze, koja se nalazi u masivu Dolomita, naveli su organizatori.

Dan ranije u Val Gardeni je održan spust, a pobijedio je Austrijanac Vincent Kriechmayr ispred Švicarca Marca Odermatta i još jednog Austrijanca Matthiasa Mayera.

Super-G je trebala biti 100. utrka Svjetskog kupa u podnožju Sassolunga, a ovako će to postati utrka spusta u subotu.

Alpine Skiing - FIS Alpine Ski World Cup - Men's Super G - Val Gardena, Italy - December 16, 2022 Staff work on the course as the start is delayed due to weather conditions REUTERS/Alessandro Garofalo Photo: ALESSANDRO GAROFALO/REUTERS
Foto: ALESSANDRO GAROFALO/REUTERS

Ovo nije prvi put da je otkazan događaj Svjetskog skijaškog kupa ove sezone. Otkazani su ženski veleslalom u Söldenu (Austrija), dva spusta u Zermattu/Cerviniji (Švicarska), te ženski paralelni slalomi i muške utrke u Lechu/Zürsu (Austrija), što zbog nedostatka snijega, što zbog loših vremenskih uvjeta.

Od početka sezone otkazano je ukupno osam natjecanja Svjetskog kupa u alpskom skijanju.

Video - HNS objavio detalje dočeka nogometaša: Nastupit će osam izvođača

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije