Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKI UVJETI

Otkazan slalom skijaša u Banskom zbog kiše i magle nakon nastupa trojice Hrvata

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Slalom
STOYAN NENOV/REUTERS
Autori: Vecernji.hr, Hina
11.02.2024.
u 11:34

Od hrvatskih predstavnika Samuel Kolega je u trenutku prekida bio trinaesti, Istok Rodeš osamnaesti, dok je Filip Zubčić izletio nakon prvih nekoliko vrata, a baš je to Filipovo izlijetanje bilo uvjetovano teškim uvjetima u Banskom

Slalom Svjetskog kupa za skijaše u bugarskom Banskom otkazan je nakon startnog broja 31 u prvoj vožnji zbog nepovoljnih uvjeta na stazi, koju je potpuno uništila jaka kiša, uz gustu maglu.

Najtužniji zbog otkazivanja može biti Francuz Clement Noel, koji je u prvoj vožnji bio vodeći ispred Norvežana Timona Haugan (+0,27) i Henrika Kristoffersena (+0,38), Švicarca Loica Meillarda (+1,04) i vodećeg u ovoj disciplini Svjetskog kupa Manuela Fellera (+1,30).

Od hrvatskih predstavnika Samuel Kolega je u trenutku prekida bio trinaesti, Istok Rodeš osamnaesti, dok je Filip Zubčić izletio nakon prvih nekoliko vrata, a baš je to Filipovo izlijetanje bilo uvjetovano teškim uvjetima u Banskom.

U Banskom je u subotu održan veleslalom u kojem je Švicarac Marco Odermatt pobijedio na devetom veleslalomu zaredom.

VEZANI ČLANCI:

Do kraja sezone na rasporedu su još četiri muška slaloma, a još nije poznato hoće li se slalom održati u Banskom u nekom drugom terminu, ili će biti zamijenjen slalomom na nekoj drugoj lokaciji. 

Manuel Feller kao vodeći slalomaš ove sezone ima uvjerljivu prednost na čelu. Austrijanac ima 490 bodova, slijedi ga Nijemac Linus Strasser s 326 bodova te Švicarac Daniel Yule s 285 bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije