Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠA ORGANIZACIJA

Otkazan Kup Dražena Petrovića, Aco: Ovo se više nije dalo trpjeti

Kup Dražen Petrovića
Marko Lukunic/PIXSELL
22.09.2015.
u 23:42

- Iz godine u godinu organizacija je bila sve lošija i lošija i to se više nije dalo trpjeti - rekao je Aco Petrović.

Peto izdanje Kupa Dražena Petrovića, natjecanje dvaju najboljih domaćih klubova po svim uzrastima, u ovu se nedjelju neće održati. Tako je odlučila Zaklada Dražen Petrovića predvođena Biserkom Petrović, majkom naše košarkaške legende. Zbog čega je do toga došlo najprije nam je objasnio Draženov brat Aleksandar, Cibonin tranzicijski predsjednik:

- Iz godine u godinu organizacija je bila sve lošija i lošija i to se više nije dalo trpjeti. S obzirom da glavnog organizatora uopće nema u Zagrebu, da je već neko vrijeme u Egiptu, a da se u završnom tjednu organizacijski ništa vidljivo ne događa, Zaklada je odlučila povući svoju dozvolu da se ovo natjecanje zove Draženovim imenom.

Čovjek o kojem Aco govori zove se Željko Došen koji svoju ideju nije uspio oplemeniti. Ako je Došen svoju ideju zaštitio, sada je na potezu HKS koji se mora prestati ponašati kao da Draženov kup nije njihova briga i koji mora održati ovaj zanimljiv koncept vrednovanja sveukupnog klupskog rada.

>> Obradović: Lani su nas Zadrani impresionirali, pa nismo dvojili

Komentara 6

KE
kentie
11:00 23.09.2015.

Links, prije i nakon svega nemoj se na ovom mjestu baviti jeftinim politikanstvom ako Boga i Sv. Majku Bogorodicu znaš. Nemoj uspoređivati dr. Tuđmana i Dražena jer to je kao da uspoređuješ kruške i jabuke. O dr. Tuđmanu ne moramoo previše govoriti, jer se sve zna, ali glede Dražena i njegovom domoljublju trebamo. Kad je onomad poslije utakmice na svjetskom u Argentini 1990. godine, Divac grubo i fizički napao navijača sa hrvatskom zastavom tada i od tada Dražen je sa Divcem prekinuo komuniciranje za sva vremena. Zatim je 1991. pred Tajništvom UN-a Dražen zajedno sa Franjom Arapovićem protestirao protiv agresije na Hrvatsku. O njegovom angažmanu u cro repki da i ne govorim: odazivao se na svaki poziv izbornika, al doslovce svaki. Uostalom zadnju tekmu prije tragične smrti, je igrao za repku u Češkoj. Bio je i ostao genije košarke za sva vremena sa ovih prostora, a iznad svega ljudina nad ljudinama. Pravi dragulj i biserje s ovih prostora. Da nije takav genije, zar bi bio u Kući slavnih u Springfieldu, zar bi bili njegov kip i silueta u dvorištu Međ. olimpijskog odbora u Lausannei, ili bi se Samaranch samo tako polomio da Hrvatska čim prije uđe u olimpijsku obitelj kako bi mogao Dražena gledati na Olimpijadi u Barceloni 1992. O da, Dražen mu se i te kako odužio fenomenalnim tricama preko Jordana u finalu košarkaškog turnira protiv najslavnijeg Dream teama u povijesti američke košarke.

KE
kentie
11:07 23.09.2015.

Links, kad je u pitanju Dražen, nikad ali nikad nije previše. Uvijek je malo i premalo, tako da znaš. I nemoj mi svojim jeftinim poltikantskim ispadima i homofobijom vrijeđati sportsku legendu i svetinju.

Avatar links
links
07:39 23.09.2015.

uz dužno poštovanje prema Draženu imam osjećaj da je važniji od Franje Tudjmana, svakodnevno nas Aco i Biserka smaraju po novinama, samo oca Jovana nema, vjerojatno iz političkih razloga, mislim meni je drago da se promovira nacionalna tolerancija ali što je previše je previše

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije