Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPUS ARENA

Osijek u drugom poluvremenu deklasirao Goricu, zabio joj tri gola

Osijek: NK Osijek i HNK Gorica u 23. kolu Prve HNL
Foto: Borna jaksic/PIXSELL
1/8
18.02.2024.
u 16:48

Golove za domaćine zabili su Ramon Mierez (50), Petar Pušić (63) i Ladislav Almasi (72).

U susretu 23. kola SuperSport HNL-a Osijek je na Opus Areni porazio Goricu sa 3-0 ostvarivši prvu pobjedu u zadnja tri kola, dok je Gorica upisala već šesti poraz u nizu. Golove za domaćine zabili su Ramon Mierez (50), Petar Pušić (63) i Ladislav Almasi (72).

Nakon domaćeg remija protiv Hajduka (1-1) i poraza u Puli od Istre 1961 (0-1), nogometaši Osijeka ostvarili su pobjedu protiv Gorice kojoj je to bio već šesti uzastopni ligaški poraz.

Posljednju pobjedu Gorica je ostvarila koncem studenog prošle godine protiv Rudeša (3-0), a potom je nanizala remi i sedam poraza, pri čemu šest u nizu.

Prvu priliku stvorili su gosti u sedmoj minuti. Nakon ubačaja iz kornera nakratko je sam ostao Marko Soldo koji je sa 13 metara pucao visoko iznad grede. Osijek je uzvratio u 10 minuti. Ubacio je Petar Pušić s lijeve strane, a Mierez je glavom pucao iznad vratiju.

U 26. minuti gostujući stoper Mario Maloča je umalo zatresao vlastitu mrežu, a u 33. minuti Goricu je spasila stativa. Centrirao je Šime Gržan s desne strane, a Mierez sjajno pucao glavom sa desetak metara, ali je pogodio lijevu vratnicu.

Tri minute kasnije i Gorica je imala sjajnu priliku. Andre Duarte je pogriješio i loptu proslijedio do Josipa Mitrovića koji je pucao iskosa s desne strane, ali je Marko Malenica sjajno reagirao.

Osijek je poveo u 50. minuti nakon "glavometa" u kaznenom prostoru pogodivši za 1-0. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca, Bralić, Pušić, Nejašmić i Mierez su u kaznenom prostoru imali čak pet dodavanja glavom, a posljednji, šesti udarac glavom Mierez je pretvorio u svoj deseti gol ove sezone u HNL-u.

Korak bliže pobjedi Osijek je stigao u 63. minuti sjajnim golom Petra Pušića s ruba kaznenog prostora. Darko Nejašmić je s desne strane odigrao idealnu povratnu loptu za Pušića koji je s ruba kaznenog prostora pogodio mjesto gdje se u lijevom kutu spajaju greda i vratnica.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Ladislav Almasi pogodivši u 72. minuti i treći gol na utakmici, te svoj prvijenac u dresu Osijeka.

Osijek se ovom pobjedom učvrstio na četvrtoj poziciji sa 34 boda. Na vrhu je Rijeka sa 50 bodova, Hajduk ima 48, a Dinamo 41 uz dva susreta manje. "Modre" nešto kasnije očekuje ogled protiv Varaždina. Gorica je šesta sa 27 bodova.

Standings provided by Sofascore
 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije