Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI KUP

Osijek napokon prekinuo negativan niz: Žrtva je bio trećeligaš iz Bednje

Bednja: Šesnaestina finala Kupa Hrvatske, NK Bednja - NK Osijek
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
15.09.2021.
u 18:10

Završilo je 3:0, a prvi gol pao je već u drugoj minuti.

Nogometaši Osijeka preskočili su prvu prepreku u Hrvatskom nogometnom kupu. U gostima su, u šesnaestini finala, svladali Bednju 3:0.

Već u 2. minuti Osijek je došao do prednosti protiv četvrtoligaša pogotkom Čeberka. Do kraja poluvremena još je zabio jedino Petar Bočkaj koji je sjajno naciljao iz slobodnog udarca, s 20-ak metara, za 2:0. Imao je uz dva gola Osijek još nekoliko stopostotnih prilika, ali bilo je to poluvrijeme u kojem se istaknuo domaći vratar Sandro Medved.

U drugom poluvremenu Osijek je usporio ritam čime se naglo i smanjio broj gostujućih prilika. Postignut je još samo jedan pogodak, a konačnih 3:0 postavio je Daku u 77. minuti.

U samoj završnici (88. minuta) vratar Osijeka Malenica je zaradio crveni karton, a s obzirom da su Osječani do tada napravili sve izmjene među vratnice je stao Ramon Mierez, najbolji strijelac Osijeka. Sačuvao je Argentinac svoju mrežu netaknutom iako nije ni trebao reagirati do kraja dvoboja.

15.09.2021., Bednja - Sesnaestina finala Kupa Hrvatske, NK Bednja - NK Osijek. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Osijek je ovom pobjedom prekinuo negativan niz budući je u prvenstvu upisao dva poraza i remi u zadnje tri utakmice.

Podsjetimo kako je u utorak prolaz prema osmini finala ostvarila Gorica koja je u Senju svladala trećeligaša Nehaj 7-3.

Sve ostale utakmice šesnaestine finala igraju se idućeg tjedna:

Utorak: Pitomača - Rijeka, Dugopolje - Lokomotiva, Primorac Biograd - Hajduk, Vuteks Sloga - Istra 1961, Mladost Ždralovi - Inter-Zaprešić.

Srijeda: Orijent 1919 - Dinamo, Karlovac 1919 - Slaven Belupo, Međimurje - Šibenik, Rudar Labin - Split, Belišće - Jaska Vinogradar, Bjelovar - Rudeš, Sesvete - Varaždin, BSK - Cibalia, Zagreb - Oriolik.

Ključne riječi

Komentara 3

VZ
vz1960vz
19:55 15.09.2021.

Jadno naše novinarstvo..Bednja je nogometni klub iz BELETINCA kraj Varaždina, Možda bi bilo bolje da se članci ne pišu iz Zagreba ako imamo uredništvo u Varaždinu.. žalosno da svaki nepismeni drek može biti novinar.

MI
mirko0410
11:00 16.09.2021.

Čitam i ne vjerujem, ali dobro ima rijeka Bednja, mjesto Bednja i NK Bednja pa daj ti to sve polovi, a sigurno ima još udruga, poduzeća sa tim imenom.

DU
Deleted user
10:26 16.09.2021.

Nije to baš neko veliko postignuće pobijediti niželigaša iz Beletinca ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije