Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LUKA MODRIĆ

Osam godina u Realu: Proglašen promašajem stoljeća, pa postao legenda kluba

Luka Modrić
Reuters/Pixsell
27.08.2020.
u 18:25

- Prošlo je osam godina od prezentacije Luke Modrića kao igrača Real Madrida. Jedan je od ključnih igrača u uspješnom periodu kluba u posljednjim godinama - stoji na službenoj web-stranici kluba.

Real Madrid je danas izdvojio vrijeme i trud čestitati hrvatskom kapetanu Luki Modriću na osam izvanrednih godina u Kraljevskom klubu. Točno je prošlo osam godina od Lukinog predstavljanja i laganog tehniciranja na Santiago Bernabeuu. Jednom od najboljih igrača u povijesti kluba, i to možemo reći bez zadrške, klub je zahvalio na potpunoj predanosti i sjajnim igrama s kojima je bio jedan od najvažnijih individualaca u periodu kad je kraljevski klub ponovio svoju ikonsku "žetvu" trofeja iz pedesetih godina prošlog stoljeća, a tad konkurencija nije bila ni približno tolika.

- Prošlo je osam godina od prezentacije Luke Modrića kao igrača Real Madrida. Jedan je od ključnih igrača u uspješnom periodu kluba u posljednjim godinama - stoji na službenoj web-stranici kluba.

Luka je pri dolasku u Madrid osvojio trofej u svojoj prvoj utakmici uzevši Superkup u pobjedi nad Barcelonom, a kasnije pripomogao u vitrine Real Madrida dodati još četiri naslova Lige prvaka, četiri naslova Svjetskog klupskog prvaka, tri europska Superkupa, dva španjolska Superkupa, dva naslova u španjolskom prvenstvu te jedan u Kupu kralja.

Kao nogometaš Reala je u 2018. osvojio triplet prestižnih individualnih nagrada (Zlatna lopta, The Best, Uefin igrač godine) te je šest puta uvršten u najbolju momčad španjolske lige, četiri puta u najbolju momčad Lige prvaka i četiri puta u najbolju momčad svijeta prema Fifi. Tijekom ovih osam godina bez ikakve sumnje zavrijedio je status superiornog veznjaka u povijesti Primere te tako ide u istu rečenicu s legendarnim veznjacima Barcelone, Andresom Iniestom i Xavijem.

Realov playmaker je dokazivao kritičarima suprotno od samih početaka u glavnom gradu Španjolske. Sjetite se, nakon prvih šest mjeseci u Madridu Marca, u kojem ga sada hvale svakom mogućom prilikom, proglasila ga je najlošijim pojačanjem prijelaznog roka te jednim od najlošijih u povijesti Real Madrida. Sad kad gledamo osam godina unatrag ti napisi izgledaju smiješno, ali moramo biti iskreni pa reći da je rijetko tko u početku mogao hvaliti Modrića u Realu. Naravno, bio je to period prilagodbe, a kad se Luka prilagodio, više nije išao natrag.

Svi su se pitali tko će postati prvi nogometaš sa Zlatnom loptom nakon Cristiana Ronalda i Lionela Messija. Spominjali su se Neymar, Hazard, Lewandowski, ali nitko nije spominjao Luku koji je nakon šest godina građenja i građenja svoje igre 2018. uistinu postao najbolji nogometaš na planetu. Od najlošijeg transfera u povijesti do najboljeg nogometaša svijeta u šest godina - nije loše.

Iako je Cristiano Ronaldo vjerojatno najbolji igrač u povijesti kluba, ova moderna generacija Real Madrida ne mjeri se uopće po Portugalcu, već po Modriću pa je tako, kako su ju Španjolci nazvali, Modrićeva generacija druga najtrofejnija generacija u povijesti kluba sa 17 trofeja. Pretekli su generaciju legendarnog Emilia Butragueña koja je u periodu od 1983. do 1995. osvojila 15 trofeja. Ispred Lukine je tako samo ostala generacija Alfreda Di Stefana koja je od 1953. do 1964. osvojila jedan trofej više, 18.

Gledamo li isključivo individualno, Modrić je sa svojih 17 trofeja na šestom mjestu najtrofejnijih igrača u Realovoj povijesti. Iza njega su legende poput Cristiana Ronalda (15), Raula (16), Ferenca Puškaša (10) i mnogih drugih. Rekorder te vječne ljestvice je Španjolac Francisco Gento koji je nosio dres Reala od 1953. do 1971. osvojivši čak 23 trofeja, pri čemu 12 naslova španjolskog prvaka i šest kupova prvaka.

Više nije upitno, Luka Modrić će iz Real Madrida otići kao jedna od najvećih legendi kluba, a nama preostaje uživati u majstorijama hrvatskog čarobnjaka dok još imamo čast svjedočiti njegovim igrama.

Komentara 5

Avatar lijevipokvarenibrisač
lijevipokvarenibrisač
20:31 27.08.2020.

I to se mora na kraju reći: nikada u tih spomenutih osam godina u Realu Luka Modrić nije imao toliko izrazitih neprijatelja u španjolskom tisku koliko ih je imao u Hrvatskoj. Neće ih nikada ni imati.

Avatar razbojnik404
razbojnik404
20:44 27.08.2020.

Živa istina!

DU
Deleted user
07:34 28.08.2020.

Luka je jedan i neponovljivi. Bravo ljudino!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije