Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDE KOD BJELICE

Oršić je želio natrag u Dinamo za manju plaću nego što će imati u Trabzonu. Posao je propao

ARHIVA: Mislav Oršić postao je novi član engleskog Southamptona
Luka Stanzl/PIXSELL
28.06.2023.
u 07:00

Oršić još nije potpisao za turski klub, ali vjeruje se da će se to dogoditi u idućih par dana, pošto su u tijeku intenzivni pregovori. Vrijednost posla trebala bi se popeti na oko četiri milijuna eura, no mogao bi, osim novčane naknade, uključivati i razmjenu igrača

Mislav Oršić dogovorio je gotovo sve uvjete transfera u redove turskog velikana Trabzonspora, koji s klupe vodi Nenad Bjelica. Do dovršetka posla ostali su samo detalji pa bi hrvatski reprezentativac Southampton uskoro trebao zamijeniti preseljenjem u Tursku.Podsjetimo, Bjelica je Oršića dočekao i u Dinamu u ljeto 2018. godine, a sada će ga dovesti u Tursku. Bjelica je proteklih tjedana inzistirao na dovođenju Oršića jer zna koliko mu toga hrvatski ljevokrilni napadač može dati, a preostaje samo vidjeti koliku će odštetu Southampton i Trabzonspor dogovoriti.

Izvjesno je samo da Dinamo više nema prilike vratiti Oršića u svoje redove. Navodno je Mislav želio povratak u Maksimir, bio je spreman i dobivati manju plaću nego što će primati u Trabzonu ili u Southamptonu, no Dinamo je očito procijenio da bi mu vraćanje Oršića ipak bilo preskup posao. Uprava maksimirskog kluba radije će se okrenuti mlađim igračima nego što je 30-godišnji Oršić.

A Bjelica pak već dugo želi dovesti igrača od povjerenja i smatra da bi mu iznimno pomogao u podizanju Trabzonspora u vrh turskog nogometa. Oršić još nije potpisao za turski klub, ali vjeruje se da će se to dogoditi u idućih par dana, pošto su u tijeku intenzivni pregovori. Vrijednost posla trebala bi se popeti na oko četiri milijuna eura, no mogao bi, osim novčane naknade, uključivati i razmjenu igrača.

GALERIJA Turski mediji pišu da je Dinamo prodao Petkovića, a ranije su isto tvrdili za Livakovića

ARHIVA: Mislav Oršić postao je novi član engleskog Southamptona
1/5

Podsjetimo, u Engleskoj je Oršić završio na klupi Southamptona koji je sezonu završio ispadanjem iz Premier lige pa Zagrepčanin više ne vidi svoju budućnost u klubu koji je ispao iz engleske elite. A i u prvoj sezoni osjetio je da ljudi u klubu ne vjeruju u njegove kvalitete, odnosno da mu nisu pružili pravu šansu. Oršiću bi dolazak u Trabzonspor trebao pomoći i u povratku u kockasti dres, no sada će biti tek treći Dalićev izbor na lijevom krilu, jer je ispred njega Perišić, a sada i Ivanušec.

VEZANI ČLANCI:

Odluku o transferu ovih dana donosi i Marcelo Brozović, koji ima ponude Al-Nassra i Barcelone. U ponedjeljak su Brozovićev sadašnji klub Inter i saudijski Al-Nassr dogovorili visinu odštete. Dogovoreno je da Brozović može u Saudijsku Arabiju za 23 milijuna eura naknade Interu. Međutim, Brozović još nije pristao na bogatu ponudu Saudijaca. Hrvatski reprezentativac smatra da je 60 milijuna eura za tri sezone premalo da bi otišao u takvu ligu. Navodno Brozović traži 30 milijuna eura po sezoni umjesto 20, koliko mu nude Saudijci.

"Al-Nassr ga je upozorio da neće još puno čekati da prihvati ponudu jer ima i druge opcije", javlja katalonski Sport i navodi da situaciju prati Barcelona, koja Interu nudi 15 milijuna eura i jednog igrača za Brozovića. Vidjet ćemo hoće li Brozovića "slomiti" saudijski novac ili će radije odabrati odlazak u Barcelonu. 

Komentara 2

VE
vecernji55
09:04 29.06.2023.

Dinamo bi vratio Oršića, kad bi ga Englezi dali besplano i kad bi igrao bez plaće.

ZA
zagi101
09:32 28.06.2023.

tko još vjeruje turskim medijima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije